REKONSTRUKCIJE

Nakon obnove ulica manji broj parkirališnih mjesta

13.08.2003.
u 00:00

Slovenska, Fonova, Jagićeva i Hanuševa od danas su otvorene za vozila, no zatvara se raskrižje Ilice i Republike Austrije

Zapadnim dijelom grada od danas će se lakše voziti jer se za promet otvaraju Slovenska, Fonova, Hanuševa i Jagićeva ulica. No, istovremeno se za vozila na desetak dana zatvara raskrižje Ilice i Ulice Republike Austrije zbog rekonstrukcije tramvajske pruge. To je jučer najavio i zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić tijekom obilaska glavnih radova na prometnicama. Njegov miran i protokolaran obilazak naglo je prekinuo ljutiti stanar Jagićeve optužujući Grad za nestanak parkirališnih mjesta u toj ulici.

- Svi smo se parkirali do benzinske pumpe, a gdje ćemo sada - nitko nam ne zna objasniti! Svoj ću auto tu parkirati i vezati ga za stup! - zaprijetio je.

Neugodno iznenađenom i neupućenom Tojčiću pomogao je koordinator radova iz Gradskog poglavarstva Đorđe Pavlica.

- U Jagićevoj inače nije bilo sagrađeno parkiralište nego su se stanari parkirali uz drvored. Stoga je Zavod za zaštitu spomenika kulture zatražio zaštitu drvoreda. Već je u postupku kupnja i gradnja parkirališta sa 150 mjesta preko puta Zapadnog kolodvora - istaknuo je Pavlica. Zbog gradnje biciklističke staze u Klaićevoj i stanovnici te ulice će osjetiti smanjeni broj mjesta za svoja vozila jer će ih ubuduće parkirati uzdužno.

- Bit će manje mjesta u Klaićevoj samo na južnoj strani od Rooseveltova trga do Hochmannove jer smo morali tako napraviti zbog biciklističke staze - rekla nam je koordinatorica radova u Klaićevoj Melinda Andrijić.

Izvođači su inače optimistični pa bi Klaićeva umjesto 15. rujna, kako je najavljivano, trebala biti gotova 7. rujna, prije početka školske godine. Čak 15 dana prije roka počinje puštanje plina u pojedina kućanstva, a do 1. rujna svi će stanovnici Ul. Republike Austrije i Klaićeve imati plin. Tramvaji će međutim tim dijelom voziti tek kad sve bude gotovo. Ove nedjelje, najavljuju u Zagrebačkim cestama, trebala bi biti dovršena obnova raskrižja Selske i Ozaljske te bi sve trebalo biti otvoreno za promet najkasnije do 20. kolovoza. Kako je nešto novca ušteđeno pri obnovi tramvajske pruge u Ozaljskoj, obnovit će se i kolnik i nogostup na južnom dijelu Ozaljske od Puljske do Nehajske.

- Unutar predviđenih 15 milijuna kuna su i dvije rampe za osobe s invaliditetom - spominje Pavlica. Nakon tih velikih rekonstrukcija, početkom rujna trebala bi početi i obnova tramvajskih tračnica u Savskoj od Slavonske avenije do Savskog mosta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije