JARUNFEST

Nakon Venecije Isus Krist Superstar

08.07.2002.
u 00:00

Jarunfest, pokazalo se prekjučer, novi je kazališni sadržaj koji je i te keko bio potreban Zagrebu. Iako je sat prije početka operete "Noć u Veneciji" pao pljusak, gledalište na Otoku Univerzijade bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta. Scenski radnici detaljno su osušili 800 četvornih metara plutajuće scene, pa je predstava počela na vrijeme.

Tijekom predstave nebom su parale munje, ali na sreću nije pala ni kap kiše.

- Sutra ujutro zapalit ćemo velike svijeće Majci Božjoj na Kamenitim vratima - zavjetovali su se ravnatelj Komedije Niko Pavlović i redatelj predstave Vlado Štefančić, nakon što su cijele večeri sa zebnjom promatrali prijeteće oblake.

Gromoglasan aplauz i skandiranje razdragane publike bili su najbolja nagrada Komedijinu ansamblu, čije su se balerine prilično namučile plešući na golim daskama. Naime, zaštitni linoleum morao je biti uklonjen jer se zbog vlage na njemu opasno sklizalo.

Nakon rastavljanja scenografije Venecije, počelo je postavljanje scenografije za drugi veliki spektakl festivala - rock operu "Jesus Christ Superstar".

Svjetski poznata rock opera autora Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webera postavljena je u produkciji Kazališta Komedija prije nešto više od dvije godine. U Zagrebu se izvodi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, jer su pozornica i gledalište u Komediji premali za izvođenje tako velike predstave. Ulaznice za taj spektakl bile su redovito unaprijed rasprodane. Na brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu bilježila je velike uspjehe.

I ovu predstavu režirao je Vlado Štefančić, dirigent je Veseljko Barešić, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja Barbara Bourek, a koreografkinja Tihana Škrinjarić. Glavnu ulogu na sutrašnjoj izvedbi pjevat će Ivan Mikulić, a 10. srpnja Đani Stipaničev.

Generalna proba je večeras 21.30, a ulaz je besplatan. Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na blagajni Komedije u Oktogonu, u Turističko-informativnom centru na Trgu bana Jelačića i na info-pultu RŠC-a Jarun. Cijena ulaznica je 40 kuna u pretprodaji, a 50 na dan predstave.

Do tribina na Otoku Univerzijade organiziran je besplatni prijevoz ZET-ovim autobusima od okretišta tramvaja na Jarunu.

Prvih deset čitatelja koji s današnjim primjerkom Večernjaka dođu na Komedijinu blagajnu u Oktogonu bit će nagrađeno jednom ulaznicom za sutrašnju predstavu.

A. Kreutz

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije