OŠ Pavleka Miškine

Ne znaju kamo će na jesen u školu

'10.06.2013. Zagreb - Dani otvorenih vrata u osnovnoj skoli Pavleka Miskina u Svetom Duhu 24. Djeca organizirala razne radionice u povodu otvorenih vrata.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
11.06.2013.
u 08:21

Osnovna škola na Črnomercu ima 580 učenika, radi se u tri smjene, a neki nastavu pohađaju u podrumu

Novu školsku godinu učenici Osnovne škole Pavleka Miškine još ne znaju gdje će točno započeti. Staru zgradu treba obnoviti, radovi su već počeli, a iako su trebali dobiti prostore od vojnog učilišta Petar Zrinski koje se nalazi nedaleko od njihove zgrade, to se neće dogoditi.

Izmjena rokova

Planirani rok da se vojska iseli iz prostorija i dade ih na korištenje školi bio je 1. srpnja, no sada je on pomaknut na početak rujna kada počinje i nova školska godina.

– Naišli smo na puno razumijevanje učilišta, no ono se ne može iseliti u predviđenom roku i o tome smo obaviješteni. Ovaj tren još ne znamo gdje ćemo na jesen organizirati nastavu. Imamo 24 razredna odjeljenja, od toga šest produženih boravaka i ne možemo raditi na četiri lokacije, a grad nema prostor u koji bi nas smjestio. Većina škola radi u dvije ili tri smjene, i mi se ne možemo uklopiti – kazala je ravnateljica Vesna Vrbanović Jančić.

I njihova škola radi u tri smjene, ima 580 učenika, a neki učenici nastavu pohađaju u podrumskim učionicama starima više od sto godina.

Kao moguće rješenje smještaja smatra izmjenu redoslijeda radova na školi.

– Nekako ćemo se potrpati u našoj zgradi, u potkrovlju ćemo improvizirati dvije učionice i pokušati tako raditi do sljedeće godine za kada je planiran završetak radova. Umjesto da se prvo obnavlja glavna zgrada, sada se planira da se to čini zadnje – dodala je ravnateljica.

Rješenjem da djeca budu u školi za vrijeme radova nisu zadovoljni ni roditelji, no ipak su presretni što se škola napokon obnavlja.

– Sretni smo, no najvažnija nam je sigurnost djece. Tu će biti dizalice, prašina i drugo, a to nisu uvjeti za djecu, no nadamo se da će se neko privremeno rješenje naći – kazala je Irena Donaj, članica Vijeća roditelja škole.

Opsežni radovi

Pročelnik Ureda za obrazovanje također smatra da se radi o opsežnim radovima te da će se djeca ne neko vrijeme sigurno morati skloniti iz škole.

– Ako ih ne budemo mogli smjestiti sve u OŠ Petar Zrinski, onda ćemo naći dodatna rješenja – kazao je pročelnik Ivica Lovrić.

>>Nakon 3 godine radova krenula nastava u Tehničkoj školi N. Tesla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije