Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE VAS BOGAT PROGRAM

Nemate planove za večeras? Jubilarne 15. Ljetne noći Teatra EXIT otvara Shakespeareov klasik

Foto: Teatar Exit
1/3
03.07.2024.
u 12:41

U slučaju kiše, predstave koje bi se trebale održati na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, održat će se 30 minuta kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT ili u zatvorenom prostoru Centra mladih Ribnjak

Zagrebački Teatar EXIT u godini u kojoj slavi 30. obljetnicu rada, donosi jubilarne, 15. Ljetne noći u dva dijela, prvi od  3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna. Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak te u prostoru Studija EXIT u Gundulićevoj i, u drugom dijelu Ljetnih noći, u Teatru EXIT u Ilici. Osim predstava s redovnog repertoara, "Kako misliš mene nema?!", "Pluća", "Početak", "CABAres CABArei", "Münchhausen", "Cabaret -koncert za žlice i gitaru", "Mala čuda", "Susjed", dolazi i nekoliko zanimljivih gostujućih predstava te dvije premijere.

Ljetne noći 3. srpnja otvara predstava "San ivanjske noći", u produkciji Teatra EXIT, Gradskog kazališta Požega i ADU Zagreb u Parku Ribnjak. Prilagodbu i režiju potpisuju Sara Stanić Blažević i Rene Medvešek, a glume mladi glumci Nika Barišić, Vid Ćosić, Filip Lugarić, Ružica Maurus, Lara Nekić i Kristijan Petelin.

Premijeru će imati "Komik Motion", također u produkciji Teatra EXIT te Triko Cirkus Teatra i Ivana Đuričića, održat će se 19. srpnja na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak. Riječ je o projektu koji je režirao jedan od najvećih živućih kazališnih klauna na svijetu - David Shiner i u njega uključio rutine koje su bile sastavni dio njegovih brodvejskih predstava i predstava Cirque du Soleila, najavljeno je. Uz njega u predstavi glume: Iva Peter Dragan, Ivan Đuričić, Iskra Jirsak, Domagoj Ivanković, Irena Tereza Prpić/Nikolina Majdak i Bojan Ban.

VEZANI ČLANCI:

U Studiju EXIT, prije premijere planirane za jesen, 11. i 12. srpnja prvi put će se izvesti "Armagedonci", u režiji Sanje Milardović koja i glumi u predstavi, uz Juditu Franković Brdar i Ivana Simona. Program donosi i dva glazbena događaja u suradnji sa Scenom Ribnjak, 9. srpnja Mate Matišić i Hot Club Zagreb izvodit će glazbu čuvenog Djanga Reinhardta, dok će se 3. rujna održati koncert Ivane Starčević i Matije Antolića s nekima od najljepših blues, gospel, country i pop-pjesama.

Od gostujućih predstava, 12. srpnja očekuje se predstava Teatra Erata, "Od tišine do glazbe", u izvedbi Ivana Đuričića i Viktora Čižića. Zijah Sokolović nastupit će 31. srpnja sa svojom predstavom "Lijevo desno glumac", a 6. rujna u Studiju EXIT gostuje Kazališna družina EMMA s nagrađivanom predstavom "Bukača", nastalom prema istoimenoj knjizi Martine Mlinarević, a u režiji i izvedbi Tee Šimić. U Teatru EXIT 14. rujna Kolektiv Igralke, Savez udruga Molekula i KUD Transformator gostovat će s dokumentarnom predstavom "Bakice" koja je već osvojila gledatelje i kazališne kritičare.

FOTO: Novi incident u prenoćištu u centru Zagreba: 'Mjesecima ne spavam'


1/11

Na Ljetnim noćima izvest će se i predstava "Realisti" Narodnog slovenskog gledališča Nova gorica, koja je 2018. godine u Umagu dobila nagradu Zlatni lav za najbolju predstavu po izboru posjetitelja, a 2019. i Veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini na 43. Danima satire Fadila Hadžića. U slučaju kiše, predstave koje bi se trebale održati na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, održat će se 30 minuta kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT ili u zatvorenom prostoru Centra mladih Ribnjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije