Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Trgu Mažuranića

Ljeto kod Matoša: tacosi, kokteli i “Bridgerton” uz retrobrijačnicu, gušta se do 27. srpnja

Zagreb: Ljeto kod Matoša
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/37
03.07.2024.
u 08:00

Ove su godine pojačali program za klince, za glazbu su zaduženi DJ-i, srijedom i četvrtkom na repertoaru su koncerti, a za vikend će ugostiti i festival ansambla LADO

Provodite ljeto u metropoli i u potrazi ste za komadićem hlada gdje se usto možete i odlično zabaviti, osvježiti uz koktele, ali i zadovoljiti svoje nepce? U tom se slučaju zaputite prema Trgu Mažuranića, na kojem se i ove godine smjestio mnogima omiljeni festival Ljeto kod Matoša. Mirisi specijaliteta ulične hrane šire se iz osam ugostiteljskih kućica, a na repertoaru manifestacije koja traje sve do 27. srpnja su i brojni koncerti te bogat program za mališane. – Ove smo godine prvi put odlučili pojačati dječji program u sklopu kojega mališani mogu uživati u znanstvenim i kreativnim radionicama, kazališnim predstavama, igraonicama, animacijama, sportskim turnirima i raznim igrama – ističe organizatorica Aleksandra Pernar.

Knjige po promotivnim cijenama

Već tradicionalno na festivalu se predstavlja ekipa iz “Cugeraja”, u čijoj se kućici možete počastiti sočnim tacosima. Najprodavaniji je, kažu, onaj s mariniranim pilećim fileom, umakom od češnjaka i korijandera, ukiseljenom korabicom i fetom, a porciju od tri komada platit ćete 8,90 eura. Četrdeset centi manje stoji verzija s mariniranim svinjskim butom, ljubičastim kupusom i vrhnjem, čije su okuse obogatili pikantnom salsom od manga, limetom i korijanderom. Osvježiti se možete brojnim koktelima, među kojima je hit Teranino Spritz, koji se radi od popularnog likera s dodatkom limuna, mente i prosecca, a cijena mu je 7,20 eura. Traženi su, ističu, i “smrznuta margarita”, koja stoji sedam eura, a radi se od tequile, Triple Seca i limete, ali i Mango Mule, koktel od votke, limete, pirea od manga i piva od đumbira, koji košta 50 centi više.

VEZANI ČLANCI: 

Smjestila se na Ljetu kod Matoša i kućica “Oh la la”, u kojoj se nude riblji specijaliteti, ali i bogate salate poput Buratte. – U nju idu pesto Genovese, mix salata, cherry rajčice, a okuse smo nadopunili listićima Grana Padano sira i tajnim dressingom. Prava ljetna osvježavajuća salata, idealna je za vegetarijance, a ako netko želi, može u nju dodati i komadiće lososa – opisuje ugostitelj Nikola Kristaj. Platit ćete je 11,20 eura, a za 12,50 počastiti se možete i porcijom Fritto mista, talijanskog klasika koji nastaje prženjem srdela, inćuna, sipe, liganja, škampa, kozica i komadića hobotnice te dolazi u kombinaciji s krumpirićima i tartar-umakom.

Smash beef tortilja, kaže Julija Puntak, najpopularnija je pak u kućici “Kužina”, a sastoji se od sočne juneće pljeskavice u tortilji s dodatkom sira Cheddar, hrskave slanine, zelene salate, kiselih krastavaca, prženog luka i specijalnog umaka, što stoji 9,50 eura. Tražena je ondje i Big Mac salata s nasjeckanom junećom pljeskavicom, sirom Cheddar, zelenom salatom, rajčicom, kiselim krastavcima i umakom, koju ćete platiti osam eura.

Ljubitelje egzotičnih specijaliteta oduševit će kućica “Shank”, u kojoj se, među ostalim, nude bao bunsi sa svinjetinom za devet eura, ali i gyoze u dvije varijante. Kušati možete one s piletinom ili sa svinjetinom, uz njih dolazi i umak, šest komada platit ćete 7,50 eura, a dvostruku dozu 13,50. Devet eura stoji porcija “Chicken Katsu Sando”, odnosno piletina pohana u panko mrvicama u mliječnom kruhu s coleslaw salatom i chilli majonezom.

VEZANI ČLANCI: 

Na manifestaciji je i štand Mozaik knjiga, na kojemu se po promotivnim cijenama možete počastiti ponekim ljetnim hit romanom, među kojima su i oni iz popularne serije o obitelji Bridgerton, koje potpisuje Julia Quinn. Posjetitelji se opuštaju u hladovini na ležaljkama, vrećama i jastučićima, a fotografiju koja će vam ostati za uspomenu možete okinuti na nekoliko atraktivnih punktova. Ljeto kod Matoša, naime, i ove godine ima poznatu retroscenografiju pa kao pozadinu možete iskoristiti, primjerice, ambijent starinske brijačnice, klavir ili crveni bicikl.

Petkom do ponoći, subotom od 10

Za podizanje atmosfere srijedom i četvrtkom zaduženi su, među ostalim, Tanja & Marko, Elvis Sršen & The Funkblasters, Toni Drama, Šleper šlager, Louise band i Laura Miletić, a ostale dane čaga se uz poznata DJ imena poput Zozze, Bondže, Kance i Xxxtendeda, koji su rezervirali i festivalsku cabaret pozornicu. Manifestacija će ugostiti i festival LADO na Mažurancu, koji počinje u petak, a do nedjelje će se uživati u brojnim nastupima, pa i premijeri koncerta “Orkestar i Ladarice”. Festival možete posjetiti od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 23 sata, petkom se tulumari do ponoći, a subotom i nedjeljom program počinje već u deset. Detaljan program možete pronaći na Facebook i Instagram stranicama manifestacije.

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
07:05 05.07.2024.

Samo mi recite koliko je npr. kava ili pivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije