ugradili mu stent

Operirali mu krvne žile, a on već idući dan jurio od Jelačić-placa do Jelkovca...

14.10.2017.
u 10:14

Do komplikacija kod zahvata došloje lani, kad je gradonačelnik operirao sinuse i nije "odležao" pa je danima nosio gaze u nosu

Rakija – lijek za sve. Recepte narodne medicine, izgleda, najbolje zna gradonačelnik Milan Bandić, koji se “jednom kratkom” oporavlja čak i od “operacije na srcu”. Prekjučer su mu, naime, u KBC-u Zagreb ugradili stent, a jučer je, u svom uobičajenom stilu ili, reklo bi se, u revijalnom tonu, od osam ujutro veselo nastavio s terenima.

I danas je dan terena

U društvu ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića jučer je obišao Sajam zimnice, prije toga bio u Jelkovcu, sastao se s biskupom Josipom Mrzljakom, najavio kestene i portugizac na Bundeku, predstavio novih pet vozila specijaliziranih za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, pa obveze nastavio do večernjih sati na Danima Neretve u Zagrebu. Nešto mirniji raspored imao je tek na sam dan operacije, kad je suradnicima dozvolio da određene terene obave umjesto njega. Zašto ih on sam nije rješavao, nije im, međutim, rekao, pa su i sami ostali iznenađeni kad su saznali da im se šef oporavljao od operacije kojom su mu na Rebru liječili začepljenje ili suženje u koronarnoj žili. Riječ “oporavljao” u ovom bi se slučaju, doduše, moglo upotrijebiti posve ironično jer, kako i sami doktori upozoravaju, dići se iz bolničkog kreveta tek nekoliko sati nakon operacije nikako nije pametno.

Preporučuje se mirovanje

Ne mari za savjete, međutim, gradonačelnik, pa će i danas jurcati po gradu. U podne otvorit će manifestaciju Kesteni i portugizac na Bundeku, sat vremena poslije susrest će se sa zlatnim vaterpolistima olimpijcima iz 1968., dok u 18 sati otvara festival Dani kravate. Iskoristit će ipak, čini se, nekoliko popodnevnih sati da bi “došao k sebi”, što preporučuju i liječnici, kako mu se stanje ne bi zakompliciralo kao prošle godine. Tada je, podsjetimo, nakon operacije sinusa hodao uokolo s gazama u nosu jer nakon zahvata nije mirovao, a samo dva dana trajao mu je i ovogodišnji oporavak od operacije kile. Pretežak lonac graha, koji je dizao za Praznik rada, presudio mu je tada, a u bolnicu je otišao tek kad je u Maksimiru podijelio obećane porcije graha.

– Operirat ćemo i sutra opet raditi – sam je tada operaciju najavio Bandić, dok je ovog puta zahvat odlučio držati u strogoj tajnosti. Unatoč tome, čini se da se i u ovom slučaju držao starog postulata – operiraj, a sutra radi. Iako ugradnja stenta nije bila po hitnom postupku, već je na nju gradonačelnik bio naručen, ne preporučuje se instantni odlazak iz bolnice, već tjedan dana kućne njege nakon dva dana bolnice.

Komentara 12

HE
Herbert
11:16 14.10.2017.

Kad je morao pred sud, "operirao je kilu". Kad mu se nije dalo u Rusiju, "išao je na stentiranje". Kad ga drugi put pozovu pred sud, opet će izmisliti koronarografiju. Prevara se neće moći dokazati zato što se ožiljak od kile i stentiranja nalaze na istom mjestu na preponi. Uopće mu nije operirana hernija, nego si je dao napraviti par šavova samo da mu nastane ožiljak radi kasnijih lažiranja koronarografija i stentiranja.

Avatar comandante
comandante
08:51 16.10.2017.

kralj jeftinog populizma... majstorski prepoznaje na šta pada doseljeni zagrebački puk... seljakluk jeftini

KT
KTM
13:42 14.10.2017.

Lopina,teška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije