Odlučio sam potiho otvoriti vrata. Miješaju mi se osjećaji tuge i sreće. Sretan sam jer sam uspio u rekordnom roku obnoviti kompletan restoran, no ipak je poginuo serviser, ujedno i prijatelj, koji je ovdje dolazio više od deset godina – priča Milan Labus, vlasnik kultnog zagrebačkog bistroa “MZ” na Ravnicama, u kojem je prije desetak dana zbog eksplozije plinske boce poginuo jedan, a ozlijeđena su još tri djelatnika.
Kuhinja je potpuno promijenjena, a uloženo je između 300 i 400 tisuća kuna. Otvorenje Labus nije posebno najavljivao.
– Ne želim raditi spektakl, ljudi koji ovdje dolaze sami će usmenom predajom raširiti glas da opet radimo – kaže vlasnik restorana, koji Zagrepčani znaju pod nazivom “Kod Srbina”.
Zatvorio za rata
Slično se dogodilo prije nekog vremena, kada je ponovno otvorio lokal nakon desetogodišnje stanke. Naime, Labus radi od 1984., no početkom rata, kaže, zatvorio je lokal zbog sigurnosti, jer mu je jedan od roditelja srpske nacionalnosti.
– Čitav smo rat bili u Zagrebu, ja sam ovdje rođen, no nije bilo lako. Kada sam 1. srpnja 2002. ponovo otvorio restoran, nisam to oglašavao, no do 1. rujna već su svi znali da smo otvoreni – priča taj ugostitelj te dodaje kako su mnogi pokušali kopirati njegov roštilj, no nitko nije uspio napraviti tako sočne ćevapčiće po kojima je njegov restoran poznat. A tajna je?
Kuhar radi 28 godina
– Mljeveno meso stoji preko noći posoljeno pa ispusti dodatne sokove. Sljedeći ga dan kuhar, koji je sa mnom 28 godina, još sitnije samelje. Nikad nisam smanjivao kvalitetu hrane i dizao cijene, što radi konkurencija – otkriva Milan Labus.
>> Eksplozija u restoranu: Serviser poginuo, trojica ozlijeđena
Defiinitivno najbolji roštilj u Zg-u !