Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE SANKCIONIRANI

Otkrili ga zagrebački policajci: Vozač autobusa prikrio podatke s tahografa, sada mora platiti veliku kaznu

Šibenik: Poja?ana kontrola teretnih vozila i autobusa u sklopu tjedna provo?enja akcije TISPOL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.06.2024.
u 11:40

Lažno je, dakle, prikazao da je koristio Zakonom predviđen obvezni odmor vozača u cestovnom prometu

Zagrebačka policija zaustavila je 42-godišnjeg vozača autobusa, inače, kutinskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Novske, i to na naplatnim kućicama Zagreb-istok. Obavili su kontrolu vozila i vozača te tahografskog uređaja autobusa pa utvrdili da je vozač rukovao tahografom.

Prikrio je podatke, to jest, nije prikazao putovanje od sjedišta trgovačkog društva do mjesta preuzimanja autobusa u stranoj državi. Lažno je, dakle, prikazao da je koristio Zakonom predviđen obvezni odmor vozača u cestovnom prometu, a sve se dogodilo jučer, 26. lipnja, oko 11.30 sati. 

"Vozač autobusa bit će sankcioniran zbog prekršaja prema Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 920 eura", stoji u priopćenju PUZ-a.

VEZANI ČLANCI:

No, ni to nije sve - odgovorna osoba iz trgovačkog društva iz Novske bit će kažnjena zbog istog prekršaja. Predviđena novčana kazna je 1980 eura, dok će trgovačko društvo biti sankcionirano novčanom kaznom od 3310 eura.

VIDEO Čini se da mu se žurilo: Kamion zaobišao automobil koji je stao jer je na semaforu svijetlilo crveno

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije