DEVETO IZDANJE OVOG FESTIVALA

Ove subote Jarun postaje raj za ljubitelje kineske kulture: Očekujte utrke zmajevih čamaca i radionice kaligrafije

Subotnja rekreacija na zagrebačkom jezeru Jarun
Luka Stanzl/PIXSELL
13.06.2024.
u 17:30

Festivalski program započet će u subotu u 9 sati ujutro s panoramskim vožnjama

Zagrebačko Jarunsko jezero ove će subote na par sati postati pravo malo carstvo zmajeva. U zraku, na vodi i na kopnu – zmajevi će biti na svakom koraku povodom devetog izdanja Festivala zmajevih čamaca u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Festivalski program započet će u subotu u 9 sati ujutro s panoramskim vožnjama u zmajevim čamcima. Nakon toga uslijedit će utrke zmajevih čamaca na 250 metara u kojima će sudjelovati dvadesetak timova entuzijasta i zaljubljenika u kinesku tradiciju i vodene sportove poput veslanja.

A dok jedni veslaju, drugi će uživati u besplatnom popratnom programu koji uključuje radionicu kineske kaligrafije, igraonicu weiqija, zmajarsku radionicu i vježbaonicu taijija. Najmlađe posjetitelje posebno će razveseliti veliki šareni tobogan na napuhavanje za neograničene minute skakanja i još šarenije oslikavanje lica. Održat će se i veslačke utrke čiji je suorganizator Kajakaški savez Zagreba.

VEZANI ČLANCI:

Za panoramske vožnje u zmajevim čamcima i pojedine radionice potrebna je online rezervacija mjesta. Detaljnije informacije potražite na službenim internetskim stranicama Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije