KARNEVALSKO OZRAČJE

Pajcek, Luk i Žir zovu na Fašnički vuglec

30.01.2002.
u 00:00

* Birat će se kraljica fašnika, slavlju će se pridružiti i Plavi fašnik B.B.B., a maškare će zabavljati i Vesna Pisarović * Program Velikog fašnika vodit će Drele

Predajom ključeva Grada Velike Gorice Princu fašnika i zasjedanjem Novog fašničkog vijeća, 2. veljače počinje velikogoričko fašničko slavlje.

Ove godine tradicionalni velikogorički fašnik obilježava 90 godina postojanja. Turistička zajednica Velike Gorice tom prigodom poziva sve koji na staroj fotografiji prvog velikogoričkog fašnika iz 1912. godine prepoznaju nekoga - da im se jave.

A fantastičan provod u turopoljskoj metropoli jamči desetodnevni zabavni program koji će medijski pokrivati Večernji list.

Od 4. do 8. veljače će na Fašničkom vuglecu, odnosno prostoru Tržnog centra, biti štandovi i zabavni park za djecu. Svaki dan, od 16 do 18 sati, nastupat će grupe i predstavljat će se kandidatkinje za kraljicu fašnika. Maskote velikogoričkog fašnika - Pajcek, Luk, Žir te praščići ovih dana obilaze velikogoričke škole i vrtiće te pozivaju najmlađe da se prijave na Mali fašnik, koji će se održati u subotu, 9. veljače, kada će male maškare proći Velikom Goricom. Male će maškare, među ostalim, zabavljati mađioničar Đino, dječji zbor Zvončići i manekenska škola Modus, a program će voditi Kristijan Ugrina-Kiki. U srijedu, 6. veljače, fašničkom slavlju će se pridružiti i Plavi fašnik B.B.B. u Klubu 100. U subotu, 9. veljače, na programu je maskenbal za građanstvo, na kojem će gostovati Vesna Pisarović, a na kojem će biti izabrana i kraljica fašnika.

Program velikog fašnika, 10. veljače, vodit će Davor Dretar-Drele, a tada će fašnička povorka proći velikogoričkim ulicama, bit će proglašeni pobjednici i sudit će se Fašniku. Veliki će fašnik završiti uz glazbu Los Caballerosa i Saturnus banda. (Ž. Ma.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije