tjedan do nastave

Petsto đaka još ne zna da će u novu školu

'07.08.2013. , Zagreb - Uredjenje Osnovne skole Vrbani III. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
26.08.2013.
u 14:05

–Odluka je objavljena na našim web stranicama. Gradska skupština je 18. srpnja odlučila da djelatnici OŠ Alojzija Stepinca prelaze u novu zgradu, a učenici te škole postaju učenici OŠ Ivana Meštrovića - kaže Ljubica Subašić Pavelić.

Za tjedan dana najnovija škola u gradu, ona na Vrbanima III, u šarene prostorije primit će petstotinjak đaka. Većina su oni koji su dosad pohađali jedinu osnovnu školu na Vrbanima, a mjestom stanovanja bliže su novoj školi, dok će se dio djece "prebaciti" s Jaruna, iz tamošnje OŠ Alojzija Stepinca, koja je dosad dijelila prostor s OŠ Ivana Meštrovića. Nova škola upravo će nositi i naziv po Stepincu.

Načuli na ulici

I preseljenje bi išlo normalno, tvrde roditelji školaraca, da su na vrijeme obaviješteni da će krenuti u novu školu. Obavijest, kažu, još nisu dobili, a vijest o tome načuli su na ulici, od učitelja iz Alojzija Stepinca koji su i sami vijest da će od jeseni raditi na Vrbanima, a ne više na Jarunu, primili sredinom srpnja.

–Upisi u novu školu na Vrbanima u tijeku su i trajat će čitave školske godine kako bi svatko, kome ta škola odgovara, u bilo kojem trenu dijete mogao upisati. Točno je da će učitelji iz Alojzija Stepinca s Jaruna doći u nove prostorije, a tamo će ih dočekati djeca iz stare škole na Vrbanima, koji su još u lipnju podijeljeni u razrede za novu školu - objasnio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić te dodao da nije bilo propusta u obavještavanju đaka i roditelja. Kako kaže, nikoga se neće prisiljavati da promijeni školu, ali to može učiniti tijekom školske godine. Roditeljima, pak, nije jasno kako odluka o premještaju učitelja iz starog Alojzija Stepinca nije objavljena nigdje, i oni je moraju saznavati na cesti.

–Odluka je objavljena na našim web stranicama. Gradska skupština je 18. srpnja odlučila da djelatnici OŠ Alojzija Stepinca prelaze u novu zgradu, a učenici te škole postaju učenici OŠ Ivana Meštrovića - objasnila je zamjenica ravnateljice Alojzija Stepinca, Ljubica Subašić Pavelić.

Trebali su znati ranije

To ipak nije riješilo dileme roditelja.

–Obavijest na web stranici škole je od 21. kolovoza, više od mjesec dana nakon odluke Skupštine, dva tjedna prije početka škole. Iako ne moramo seliti djecu u drugu školu, nije li obavijest o da će djeca ostati bez dijela učitelja mogla doći ranije - pita se jedna mama.

>>'Nećemo da nam djeca zbog radova idu u dvije škole!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije