Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA REGULACIJA PROMETA

Zagrepčani, pripremite se na moguće gužve! Počinju radovi na važnoj prometnici. Pogledajte obilazne smjerove

Foto: Grad Zagreb
1/9
16.02.2024.
u 10:30

U zoni gradilišta kretat će se i povećani broj teretnih vozila te opreme pa iz Grada mole pješake da obrate posebnu pozornost, a kako bi se izbjegla zagušenja, vozačima su predložili zaobilazne smjerove

Iako je trebala biti dovršena u studenom, a onda do kraja siječnja, rok za dovršetak radova prve faze produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke u Sesvetama prolongiran je do travnja. Tako od sutra od 8 sati pa do ponedjeljka, 11. ožujka, do 4 sata započinje nova regulacija prometa, a sve to da bi se uspješno izveli radovi na prespoju novog kolektora koji se nalazi na samom križanju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira.

– I do sada smo imali radove na navedenim dionicama, ali smo se trudili da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sada moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo potpuno mogli izvršiti radove na 1. etapi produžene Branimirove – objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Promet će, tako, tim raskrižjem biti otežan pa će se u smjeru istok-zapad voziti jednim prometnim trakom, dok će u nekim smjerovima biti onemogućen. Zabranjeno će biti i prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok-jug), kao iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug-zapad).

VEZANI ČLANCI:

U zoni gradilišta kretat će se i povećani broj teretnih vozila te opreme pa iz Grada mole pješake da obrate posebnu pozornost, a kako bi se izbjegla zagušenja, vozačima su predložili zaobilazne smjerove:

  • iz smjera istok:

Zagrebačka – Ljudevita Posavskog – Slavonska avenija – Heinzelova – Ulica kneza Branimira i obratno

  • iz smjera zapad:

Dubrava – R. Škrnjuga – Ulica kneza Branimira – Aleja Javora – Platana – Čulinečka – Slavonska avenija – Ljudevita Posavskog – Zagrebačka

I ZET moli korisnike za strpljenje. Autobusne linije 231 (Borongaj – Dubec) i 283 (Dubec – Brestje – Sesvete), od subote do očekivanog završetka radova u četvrtak, 7. ožujka, prometovat će djelomično izmijenjenim trasama. Autobusna stajališta Branimirova – Škrnjugova (smjer Zagrebačka cesta) i Branimirova – Zagrebačka neće biti u funkciji kao ni Ulica Kaktusa 34, Ulica Kaktusa 47 i M.O. Novo Brestje. Bit će uspostavljena stajališta Zagrebačka 94 i Zagrebačka 103.

Linija 231: 

  • Borongaj – Ulica Divka Budaka – Ulica kneza Branimira – Ulica Roberta Škrnjuga – Dubec
  • Dubec – Ulica Roberta Škrnjuga – Ulica kneza Branimira – i dalje redovnom trasom prema Borongaju

Linija 283: 

  • Dubec – Ulica Dubrava – Zagrebačka cesta – Ulica Branke Krizmanić – i dalje uobičajenom trasom prema Sesvetama
  • Sesvete – Zagrebačka cesta – Brestovečka cesta – Vinogradska ulica – Rebro - Brestovečka cesta – Ulica Krste Hegedušića – Delec – Brestovečka cesta – Zagrebačka cesta – Ulica Dubrava – Dubec

VIDEO: Velika noćna policijska potjera u Zagrebu: Za crvenim autom jurilo 10-ak vozila

Ključne riječi

Komentara 6

LL
lijepa_li si
16:45 16.02.2024.

za 24 dana sposobna i organizirana ekipa prokopa i zakopa deset takvih gradilišta! no ovako ispada da se nešto dela, a gradjani nek čekaju, nek se gužvaju, nek još više automobilima zagađuju zrak!

KA
Kamikaza34
19:12 17.02.2024.

Kaj reć? Sjetili se da treba kopati sad, a ne u 7,8 mj kada nema toliko gužve?

KI
kingtom
12:24 16.02.2024.

zagreb se raspada, doslovno, u svakom smislu, od jakuševca do cesta - zgrada itd. dok je bilo bandića, na žalost moram reći bilo je bolje, ovaj jojo je slabašan i samodopadan, lik nema pojma kako se upravlja gradom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije