omiljeno okupljalište

Pogledajte kako je prošlo 365 dana Bandićevih fontana

Bandićeve fontane
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/14
24.12.2013.
u 09:14

Projekt vrijedan 18,5 milijuna kuna ostvaren je u roku od šest mjeseci od početka gradnje, unatoč protivljenju prošlog saziva Gradske skupštine i dijela javnosti

Uz zvuke Lijepe naše i Ode radosti prije godinu dana, 23. prosinca 2012., zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić u rad pustio fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Projekt vrijedan 18,5 milijuna kuna ostvaren je u roku od šest mjeseci od početka gradnje, unatoč protivljenju prošlog saziva Gradske skupštine i dijela javnosti koji je gradonačelnika kritizirao jer krivo usmjerava tijek novca.

- Ovo je ishodišna točka zagrebačke urbane izvrsnosti, ovo Zagreb zaslužuje ususret ulasku u Europsku uniju, rekao je gradonačelnik zahvalivši svima koji su bili protiv , koji su bili za fontane, a posebno sugrađanima, jer je "ovo njihova pobjeda i njihvo projekt".

Fontane su rad arhitektice Helene Pavel Njirić, a proteklih 365 dana postale su omiljeno okupljalište Zagrepčana.

Uz fontane je održan koncert Zagrebačke filhamonije, uz njih se besplatno vježbalo, a svjetlosnim efektima proslavljen je ulazak Hrvatske u EU. Kad je upekao zagrebački asfalt i mladi i stari osvježenje su pronašli u vodi tzv. Bandićevih fontana.

Ovih dana na fontanama se ispisuje božićna i novogodišnja čestitka Zagrepčanima, a sljedeće godine u planu je završetak gradnje fontana pokraj Nacionalne knjižnice.

Da bi se projekt završio, potrebno je sagraditi još tri fontane.

Komentara 12

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:13 24.12.2013.

Na purgeri,sam vi pljujte po Bandicu..Milance je najbolji gradonacelnik kog ste uopce mogli da dobijete-niste ga u biti niti zasluzili..

BO
bobma
15:16 24.12.2013.

Moj Zagreb, tak imam te rad :) Sretan Božić svima :)

MI
Milkica
22:00 24.12.2013.

Svaki put kad prođem onuda, a to je i više nego često - pustoš. Fontane su totalno bezveze. Selo moje malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije