Kvartovska tribina

Što muči stanovnike GČ Stenjevec? Štakori u potoku, manjak igrališta

Stenjevec tribina
Foto: Jakov Novak/Leteći reporter
1/3
10.12.2013.
u 08:19

Treća tribina održava se samo za stanare gradske četvrti Stenjevec. Ulaz je za sve građane slobodan

Kada će početi radovi na proširenju Doma zdravlja u Stenjevcu, što je s planiranom izgradnjom produžetka Ulice kralja Tomislava, hoće li se i kada graditi novi vrtić i društveni dom samo su neka od pitanja pristigla za treću Večernjakovu kvartovsku tribinu, koja se održava u Domu općine Susedgrad, Sigetje 2, u četvrtak u 19 sati.

Građani koje je na Trgu Ivana Kukuljevića naš Leteći reporter upitao koje bi probleme izdovjili kazali su da je premalo zelenih površina i manjak je vrtića-

- Zatvorite potok! U njemu je puno štakora. A problem je i jer tu djeca navečer dolaze pa galame i pikaju se, kazao je jedan stanar.

Na raspravi će, uz vodstvo Večernjakova tima, gostovati pročelnici gradskih ureda, kojima građani i na tribini mogu postaviti svoje pitanje. Oni koji pitanje u sat vremena ne stignu postaviti moći će ga ubaciti u Večernjakovu kutiju i sačekati odgovor u tiskanom izdanju Večernjeg lista. Ulaz na tribinu besplatan je.

Prije početka tribine Večernji će do četvrtka objavljivati i pitanja koja su postavili stanari Donjeg grada.

U Ulici Ljudevita Posavskog postavljeni su ležeći policajci. Međutim, visina tih horizontalnih oznaka nenormalna je jer su se građani toga kvarta nakon godinu dana počeli žaliti d moraju popravljati automobile zbog tih izbočina?

Dinko Bilić: U povodu vašeg upita obavještavamo vas kako je ovaj ured donio rješenje za postavu izbočina u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, a temeljem zahtjeva Vijeća roditelja Osnovne škole S. S. Kranjčevića kako bi se povećala sigurnost pješačkog prometa, posebice djece. Izbočine kao i uzdignute plohe za usporavanje brzine vozila postavljaju se uglavnom u zonama pješačkih prijelaza tako da se na vrijeme može uočiti najugroženija skupina, tj. pješaci na frekventnim pješačkim tokovima.Napominjemo kako postavljanje određene vrste cestovne izbočine ili uzdignute plohe ovisi o prometno tehničkim elementima prometnice.

Nakon postavljanja izbočina i provedenih drugih tehničkih mjera za povećanje sigurnosti prometa provodi se nadzor nad stanjem sigurnosti prometa koji je u svim slučajevima do sada pokazao vrlo visok stupanj povećanja sigurnosti.On se očituje u smanjenju ili potpunom izostanku prometnih incidenata, što je potvrda ispravnosti orijentacije na korištenje ovih mjera.

Komentara 2

AM
ameris
09:02 10.12.2013.

Gospodin govori napamet! Tu često prolazim i dobro pratim...nikada zadne tri godine nisam vidio glodavce niti njihove tragove.

MA
madmax17
15:29 10.12.2013.

"galame i pikaju se" Pikaju se? Seksualno ili narkomanskim iglama, nije baš isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije