sjene u noći

Pogledajte gerilsku okupaciju Marulićeva trga u Zagrebu

Video projekcija
Foto: Jakov Novak
1/3
06.12.2013.
u 14:36

Prolaznici su bili (ugodno) iznenađeni projekcijama VJ-a u sklopu ovogodišnjeg festivala elektronske glazbe Illetricity.

Prolazeći pored trga Marka Marulića u Zagrebu u četvrtak navečer građani na pročeljima tamošnjih zgada mogli vidjeti svakakva stvorenja, oblike i ljude.

Naime, u sklopu ovogodišnjeg festivala elektronske glazbe Illetricity jučer su, s početkom u 20 sati, Marulićev trg okupirali razni VJ-i kako bi pomoću projektora na pročelju zgrade predstavili svoje radove.

- Svake godine tijekom festivala izvedemo jedan gerilski Videoskop. Nitko ne zna, niti VJ-i, pa niti mi iz organizacije gdje će se održati sve do samog dana Videoskopa, kada na stranicama objavimo lokaciju. Pola sata prije projekcija donesemo opremu na lokaciju i puštamo VJ-e da na licu mjesta improviziraju s površinom koju imaju,  objašnjava koncept Nenad Barić, organizator.

Spontani trenutak

Projekcije nisu prijavljene gradu, niti se tražila dozvola za okupljanje, no iz organizacije kažu kako bi se odmah maknuli ako to službeni organi zatraže.

- Do sada nismo imali problema s tim, prolaznici i stanari okolnih zgrada vrlo rado pogledaju projekcije. Stvaramo jedan spontan i lijep trenutak gdje se ljudi mogu okupiti i uživati, pa nas i policija pušta na miru.- govori Barić. Illectricity traje do ove subote, kada će se u tvornici Jedinstvo održati finalna večer festivala na kojoj će nastupati priznati svjetski DJ-i.

U videu možete pogledati dio sinoćnjeg programa "gerilske okupacije" trga Marka Marulića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije