Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u tijeku je istraga

Policija i dalje ispred kuće na Rudešu: Objavljeni detalji jučerašnjih eksplozija

Zagreb: Policija je i dalje pred kućom u kojoj su jučer bile dvije eksplozije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/41
26.11.2023.
u 08:00

– U vremenu od 17.35 do 22.18 sati promet je bio obustavljen navedenom ulicom zbog sigurnosti građana, situacija je bila pod kontrolom policije, a danas se nastavlja utvrđivanje okolnosti događaja, izvijestili su.

Jutro nakon što su dvije eksplozije uznemirile stanare Anine ulice na zagrebačkom Rudešu i dalje je policija. Cijelu noć prostor dvorišta i kuće pred koju su bačene dvije ručne bombe bio je ograđen, a današnji očevid rasvijetlit će slučaj te otkriti više detalja. Podsjetimo, oko 17.25 eksplodirala je prva ručna bomba, a oko 21.05 policija je na siguran način neutralizirala drugu koja se nije odmah detonirala.

U događaju srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, nastala je tek materijalna šteta koja se treba utvrditi naknadno. U međuvremenu, iz Policijske uprave zagrebačke jutros su se oglasili priopćenjem gdje su saželi sve do sada poznate informacije te otkrili nove detalje. Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazneno je djelo za koje će najvjerojatnije odgovarati počinitelj kada bude pronađen.

VIDEO

– Jučer, 25. studenoga oko 17.25 sati na području Trešnjevke, Aninoj ulici, za sad nepoznati počinitelj je bacio dvije ručne bombe u dvorište zgrade, od čega je jedna eksplodirala. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka 41-godišnjaka, automobila zagrebačkih oznaka u vlasništvu poduzeća, pročelja kuće te prozora u prizemlju, dok ozlijeđenih osoba nije bilo – podsjetila je policija.

U nastavku dodaju da su mjesto događaja osigurali su policijski službenici te je druga ručna bomba pod nadzorom policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu, uništena kontroliranom eksplozijom u 21.05 sati na mjestu pronalaska.

GALERIJA: Ovako mjesto eksplozije izgleda jutros

Zagreb: Policija je i dalje pred kućom u kojoj su jučer bile dvije eksplozije
1/13

POVEZANI ČLANCI:

– U vremenu od 17.35 do 22.18 sati promet je bio obustavljen navedenom ulicom zbog sigurnosti građana, situacija je bila pod kontrolom policije, a danas se nastavlja utvrđivanje okolnosti događaja. Materijalna šteta nije utvrđena. – zaključuju u policiji. U međuvremenu stanarima na Rudešu nije svejedno, a i sami svjedoče kako je u posljednje vrijeme zabilježeno više kriminalnih djela u blizini, a koja uključuju i oružane pljačke te krađe automobila.

GALERIJA: Ovako je mjesto događaja izgledalo sinoć

Zagreb: Policija je i dalje pred kućom u kojoj su jučer bile dvije eksplozije
1/28

Hoće li policija ubrzo ući u trag počinitelji i je li na drugoj bombi koja nije eksplodirala bombaš ostavio otiske prstiju i tako olakšao policiji posao pita se dio stanovnika jutros, no za više informacije trebat će pričekati kraj policijskog i forenzičkog očevida.

Komentara 1

DE
Dex
10:39 26.11.2023.

samo obračuni među kriminalcima ....... treba malo DORH preispitati čime se bavi taj "poduzetnik" (41)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije