S pozornica INmusica svjetske rock-zvijezde često poručuju: “Ovo je prekrasan festival.”
Osobit ugođaj organizatori nastoje nadograditi originalnom ponudom hrane i pića, a ove su godine postali prvi europski veliki rock-festival koji ima ekskluzivni ugovor sa zanatskom, krafterskom pivovarom. Pivari iz Dugoga Sela upravo i nose ime koje je obilježje: Crafters. Važan je to signal domaćoj i međunarodnoj šmekerskoj publici.
Sedam različitih pivskih stilova odnjegovao je kultni majstor Silvije Boroša i predstavio ih na INmusicu. Priča je privukla ugostitelje koji pripremaju hranu na festivalu. Recepture za hamburgere, kobasice i umake po mjeri pojedinih karfterskih piva iskušale su se u Cheese baru.
Vlasnik Dado Tašner pripremio je kombinaciju hamburgera od konjetine sa slatkastim karameliziranim lukom kao primjer sklada zanatskog piva i ambicioznog street fooda, originalne zagrebačke ulične hrane. Istovremeno u radionici mesnice Don Vito stručni tim priprema seriju pivskih kobasica i originalnih burgera koje će Cheese bar premijerno predstaviti u srpnju na Ljetu na Zrinjevcu.
Recepture koje publika dobro ocijeni grad će brendirati kao dio svog kulinarskog identiteta. Zagreb ozbiljno ističe kandidaturu za europsku metropolu vrhunske gastronomije na otvorenom.
Hrana na otvorenom, ovisno o mnogo faktora, ne zadovoljava ni najmanje uvjete zdravstva? Tko je znao ići na Hreljić, pa mjesta gdje se peče "kotlovina"! Probajte je jesti? Puna je pijeska koju dižu prolaznici?! Dali je to baš "najbolje rješenje", ne znam, ali smatram da bi stručnjaci trebali dati zadnju riječ o higijenskim uvjetima te hrane!?