MEĐUNARODNI MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Povećajte svijest o raku dojke na Sajmu zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“ u Stenjevcu

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević na sajmu zdravlja "Štampar u tvom kvartu"
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
18.10.2024.
u 14:30

Cilj ovakvih manifestacija je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života cijele lokalne zajednice.

Listopad je prepoznat kao međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, a tijekom ovog razdoblja organiziraju se brojne javnozdravstvene akcije s ciljem podizanja svijesti, pružanja informacija i ohrabrivanja na preventivne preglede. Jedna od takvih akcija je već tradicionalni Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“, koji obuhvaća niz lokalnih manifestacija u zagrebačkim kvartovima, u organizaciji više službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grada Zagreba te područnih Domova zdravlja. "Štampar u tvom kvratu" sutra će se 10 do 13 sati održati u Gradskoj četvrti Stenjevec na Trgu Ivana Kukuljevića.

Cilj ovakvih manifestacija je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života cijele lokalne zajednice. Građani svih dobnih skupina moći će se, na nekoliko štandova, educirati o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti te naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja.

POVEZANI ČLANCI:

Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“ nastavak je uspješnih manifestacija koje su iz Štampara već organizirali u Trnskom, Sesvetama, Gajnicama, na Trešnjevci, u Dubravi te na Trnju, Peščenici, Črnomercu, Maksimiru, na Tomislavcu, u Brezovici, Novom Zagrebu – istok i u Podsljemenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije