Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pozivamo vas na festival LADO na Mažurancu

Ansambl LADO
26.06.2024.
u 12:14

Četvrto izdanje festivala Ansambla LADO

LADO na Mažurancu, festival u organizaciji Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, ove će godine održati svoje četvrto izdanje. LADO na Mažurancu donosi trodnevni festivalski program, a održat će se od 5. do 7. srpnja 2024. u Parku braće Mažuranić, gdje LADO djeluje od samog osnutka 1949. godine. Službeno otvorenje festivala je u petak, 5. srpnja, premijernim vokalno-instrumentalnim koncertom „Orkestar i Ladarice“ s početkom u 21 sat.

Četvrto izdanje festivala u organizaciji jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla donosi dva koncertna programa Ansambla LADO pa će se uz spomenuti koncert „Ladarice i Orkestar“, 6. i 7. srpnja održati dva Ladova plesna koncerta. Koncertni će program obogatiti nastupi internacionalnih izvođača od irskog vokalnog ansambla Ardú, preko umjetničkog flamenco sastava Naufragio Universal, Marco Vargas & Chloé Brûlé te koncert Balkan Zoo & Nina Ćorić, sve na pozornici na Mažurancu. Festival je inspiriran tradicijskom umjetnošću i donosi brojne radionice, predstave, revije i manje izvedbe. Na sceni Mažuranca nastupit će i Orkestar Ansambla LADO uz reviju narodnog ruha, dok će Etnografski muzej za publiku organizirati radionicu „Tkanje na okviru“ i stručno vodstvo kroz izložbu „Intimni prostori svakodnevice“. Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će uživati u posjetu Riznici narodnih nošnji Ansambla LADO, plesnim radionicama za djecu i odrasle, radionici rukotvorina i prezentaciji tradicijskih glazbala. U parku je tijekom dana organiziran poseban kreativni kutak namijenjen djeci, pod nazivom Mali LADO, a sve festivalske sadržaje poduprijet će bogata ponuda projekta Caffe de Matoš, koji se događa zajedno s Ladom na Mažurancu.

Bogat festivalski program i raspored objavljeni su na službenim festivalskim stranicama Ansambla LADO. Festival LADO na Mažurancu u potpunosti je nekomercijalnog karaktera te su svi sadržaji besplatni. Za sudjelovanje u pojedinim sadržajima, radi ograničenosti kapaciteta, potrebna je prethodna prijava putem e-maila na lado@lado.hr ili na broj telefona 01/4828-472. Festival je podržala Turistička zajednica grada Zagreba, a organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije