Odmazda za Bljesak

Prije 18 godina Srbi raketirali civilne ciljeve u Zagrebu

Raketiranje (1)
Foto: Screenshot Youtube
1/4
02.05.2013.
u 08:04

Srpski teroristi kukavički su napali civilne ciljeve u samom središtu Zagreba među kojima su bili Dječja bolnica u Klaićevoj ulici, HNK, Zrinjevac...

Kao odgovor na uspješno izvedenu akciju Bljesak, kojom je tada oslobođena zapadna Slavonija, vođa pobunjenih srpskih terorista, ratni zločinac Milan Martić naredio je 2. i 3. svibnja 1995. godine bombardiranje Zagreba.

Srbi su kukavički napali civilne ciljeve u samom središtu Zagreba među kojima su bili Dječja bolnica u Klaićevoj ulici, Hrvatsko narodno kazalište, Zrinjevac, Draškovićeva i Vlaška ulica....

U napadima je poginulo sedmero, a ranjeno 175 civila.

Tim beskrupuloznim činom srpski vođa Martić čak se i javno pohvalio na televiziji, što je na kraju bio i jedan od dokaza za njegovu osudu i zatvorsku kaznu. Osuđen je u Haagu na 35 godina zatvora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije