Krim obrada

Privedeni zbog prijetnji i prevare teške 416 000 kuna

Werner Trautmann
Arhiv VL/Antonio Bronić
Autori: mp, M.Š./VLM
03.10.2009.
u 15:00

Trautmann i M.V.T. su nakon dovršene kriminalističke obrade dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Inače, Traumannje javnosti poznat iz slučaja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Nijemac Werner Trautmann (42) i njegova supruga Marine Vuković-Trautmann (46), koje USKOK s još tri osobe, sumnjiči za financijske malverzacije vrijedne 300.000 kuna u slučaju "Perušić", policija je osumnjičila za još jednu prijevaru "tešku" 416.000 kuna, a Trautmann je osumnjičen i za prijetnju.

Supruga se u ožujku 2009. predstavila D.A. (47), direktoru trgovačkog društva Factor divizor i zaposleniku Z.K. (49), koji su trebali kredit, kao konzultantica inozemnog poduzeća i obećala im pomoć. Direktor je prevarantici 19. ožujka dao 7.000 eura, početkom svibnja 146 kuna, sredinom svibnja 219.00 kuna, sveukupno 356.000 kuna. Dogovorili su se da ona s tim novcem ostvari kredit, a sebi uzme proviziju.

Međutim, kada je dvojac shvatio da od obećanog nema ništa, direktor je došao ispred kuće bračnog para u Samoboru i posvađao se s prevarantom. Prevarant je u Svetoj Nedjelji iz svog iz svog porsche cayenna prema prevarenom dvojcu u audiju Q7 prijetio za sada nepoznatim vatrenim oružjem. Osumnjičeni supružnici su, nakon kriminalističke obrade, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Trautmann je poznat iz slučaja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Elvis Hadžić, ga je, nakon što je nakon više od mjesec dana boravka u zatvoru oslobođen sumnje za suučesništvo u ubojstvu, u medijima optužio da je upravo zbog njegovog iskaaza završio u zatvoru i prozvao ga Trautmanna kao mogućeg suučesnika, ali je Trautmann sve porekao.

Trautmann je javnosti poznat iz slučaja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Elvis Hadžić ga je, nakon što je nakon više od mjesec dana u zatvoru oslobođen sumnje za suučesništvo u ubojstvu, u medijima optužio da je upravo zbog njegovog iskaaza završio u zatvoru. Prozvao je Trautmanna i kao mogućeg suučesnika, ali je Trautmann sve porekao.

Ključne riječi
hh

Komentara 6

HV
hdz=Veleizdaja
15:16 03.10.2009.

po faci bi se reklo _ pošten građanin hahahahhahhahah kaže , predstavio se kao konzultant!!!! koja je to budala popušila???? hahahahhahahahha

KA
kanarinac
18:42 03.10.2009.

LJudi moji debila... krcata je Hrvatska prolupalih koji nisu u stanju razlučit dan od noći... tv-nova & rtl prepuni tarota, čitanja sudbine, finih navlakuša za naivce... a ovaj kretenoid sa mongoloidnom facom predstavio se ko konzultant? i neko to popuši? ludnica, brale - u vrapče s obojicom !

MA
magic1960
19:41 03.10.2009.

Budala gladna novca popljugala i onda je bil divlji zapad i pucnjava iz kajena i kusedmice (jako važno, opaska novinarčiću oboljelom od hrvatskog auto- sindroma, koji se vozi vjerojatno u škodi fellatio). Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije