TEST ZA ŽIVCE

Prometni kaos za početak rujna: Počelo asfaltiranje dijela Branimirove, radovi će trajati dva tjedna

Zagreb: Počeli radovi na južnom kolniku Branimirove ceste
Mia Slafhauzer/PIXSELL
02.09.2024.
u 08:00

Radi se na dionici od Osječke ulice do Aleje javora. Zazet će se južna kolnička traka

Južna kolnička traka Ulice kneza Branimira, na dijelu od Osječke ulice do Aleje javora bit će privremeno zatvorena za promet od ponedjeljka 02.09.2024. godine od 08.00 sati do nedjelje 15.09.2024. godine do 20.00 sati. Izvode se radovi na uređenju kolnika.
 
Promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu kolnika, javljaju u Gradu. Radovi obuhvaćaju zamjenu dva sloja asfalta - nosivog i habajućeg, kao i zamjenu dotrajalih poklopaca komunalne infrastrukture, škrinjica i slivničkih rešetki. Ukupna površina radova je oko 9.000 m² i dio su Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta s ciljem obnove najopterećenijih prometnica.

Zagreb: Počeli radovi na južnom kolniku Branimirove ceste
1/11

Jučer su, podsjetimo, napomenuli da su ljetni radovi konačno pri kraju, a preostalo je još samo nekoliko projekata. Radovi u Ilici završeni su i prometnica je puštena u promet u punom profilu. Izvedeni su opsežni radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda budući da je stari datirao još iz 1890. godine. U Ozaljskoj ulici završeni su radovi na rekonstrukciji vodovoda starog 90 godina, te će se izvesti i radovi cjelovite rekonstrukcije prometnice, a ne samo planirana sanacija prijekopa, zbog čega će radovi trajati još tjedan dana, kao i uređenje pothodnika Dubravica i Škorpikove ulice.  

 

Grad Zagreb i nakon završetka ovih radova nastavlja obnavljati infrastrukturu kako bi Zagreb bio što ugodniji za sugrađane. Radovi će se, iako u manjem obimu, nastaviti i tijekom godine pa će se tako u ulici Šestinski vijenac, na dijelu od Ulice Šestinski vrh do kućnog broja 16, od nedjelje 1. rujna od 20,00 sati rekonstruirati vodoopskrbni cjevovod, a nakon toga će prometnica biti asfaltirana u punoj širini i u potpunosti obnovljena, te za vrijeme radova zatvorena za promet, izvijestili su iz Grada. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije