što jedu zagrebački đaci?

Istražili smo kako jedinstveni zagrebački jelovnici funkcioniraju u praksi: 'Škola nije restoran'

19.09.2023.
u 17:33

U izboru koji su osmislili stručnjaci s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta kombinacije su za 77 dana u razdoblju od rujna do prosinca, a cilj je nove sheme osigurati zdravije namirnice na tanjurima đaka.

Ključne riječi

Komentara 4

KU
Kujttim
18:27 19.09.2023.

Ideja o kuhanom obroku je hvale vrijedna jedino mi nije jasno tko nadzire kvalitetu. Ravnatelj? Pa u nadležnom ministarstvu bi trebala biti posebna služba, poseban nadzor koji će nenajavljeno ići po osnovnim školama i kušati.

KU
Kujttim
18:19 19.09.2023.

Nikada nije problem jelovnik, tj. ono što je napisano na papiru. Dakle, ako je na jelovniku pečena piletina s restanim krumpirom, onda je vrlo bitno da li je to brazilska zaleđena piletina ili Cekin/Perutnina Ptuj. Nadalje, kad je riječ o mesu 80% će biti zastupljena jela od svinjetine, dok junetine, puretine uopće neće biti. Onda ide još jedan problem, a to su kuhari koji neće prihvatiti posao u školi osim ako nisu u mogućnosti "ukrasti" meso.

DU
Deleted user
19:26 19.09.2023.

A joj ,ne bih se složio sa ovako groznim kritikama. Ne znam da li ste živjeli i radili onda u velikim firmama u HR ali restorani su bili solidni a i sada su u tim firmama koje rade, a ne vjerujem da dječici serviraju takovu lošu hranu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije