Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je tradicionalni Božićni bazar, kojeg svake godine pred božićne i novogodišnje blagdane organizira Međunarodni klub žena, gdje svi predstavnici diplomatskog zbora u Hrvatskoj na štandovima prodaju svoje autohtone proizvode hrane, suvenira, piće... za simboličnu cijenu, te sav taj prihod ide u humanitarne svrhe, ove godine ide za pomoć centru za Odgoj i obrazovanje u Karlovcu.
Prvoj dami Hrvatske, Tatjani Josipović, posebnu pažnju je privukla hrvatska baklava, izložena na štandu Albanije gdje se nalazio i njezin izumitelj, poznati velikogorički slastičar Memetali Zenuni. S obzirom na to da gđa supruga predsjednika države još nije imala priliku okusiti hrvatsku baklavu, za koju je, kaže, čula samo iz medija, u 15-minutnom razgovoru s tvorcem Hrvatske baklave pokušala je doznati tajni recept, jer željela bi je imati na svom blagdanskom stolu.
Memetali Zenuni tom je prilikom prvoj dami Hrvatske poklonio tortu. Za Večernji list je kazao kako ga je gđa Josipović upitala koja je razlika između hrvatske i arapske baklave, koji su sastojci hrvatske inačice i odakle ideja za njen nastanak. Slastićar joj je samo otkrio kako se Hrvatska baklava radi od pet vrsta čokolada i niti blizu nije slična arapskoj baklavi.
–Arapi imaju svoju baklavu , a Hrvatska svoju, ponosno je naglasio velikogorički majstor za kolače, te obećao prvoj dami, gđi Josipović da će joj za božićne i novogodišnje blagdane darovati svoju, autentičnu hrvatsku baklavu.
"Autor" prve hrvatske baklave je Zagorec iz Špičkovine Memetali Zemuni.