Mariju Milekoviću jučer je bio prvi dan u službi, Večernji je bio s njim

Prvog dana krivo parkirane redari samo upozoravali, sutra pišu kazne

redar
Marko Špoljar/VLM
26.10.2009.
u 23:20

Policajci su nas, osim propisima, učili i kako postupiti u nezgodnoj situaciji ili kada netko od vozača postane agresivan – kaže Mileković.

Zagrebačkim ulicama danas su počeli patrolirati prometni redari. Njihova primarna zadaća je upozoravanje, ali i kažnjavanje vlasnika nepropisno parkiranih vozila. Prvog dana samo su se uhodavali u novi posao i građane upoznavali sa svojim dužnostima i ovlastima.

Plaća oko 4000 kuna

Nikoga nisu kaznili, nesavjesne vozače samo su upozorili da su počinili prekršaj i zamolili ih da to više ne ponove jer će sljedeći put morati napisati kaznu. Prošetali smo danas s prometnim redarom Marijom Milekovićem. I kako je prošao prvi dan?

– Dobro. Za konkretniju ocjenu morat će proći neko vrijeme jer danas sam se tek uhodavao u posao i privikavao na novu dužnost – rekao je 22-ogodišnji Mario iz Kašine.

U prometno redarstvo došao je preko natječaja na koji se javio nakon što je ostao bez posla. Po struci je vozač, a zadnji posao obavljao je za Unija papir – vozio je kamion dok mu nije istekao ugovor o radu. Pitali smo ga je li već prvi dan imao kakvih neugodnosti s nepristojnim vozačima i što su ih učili na trotjednoj obuci na Policijskoj akademiji.

– Nisam, svi su bili ljubazni. Policajci su nas, osim propisima, učili i kako postupiti u nezgodnoj situaciji ili kada netko od vozača postane agresivan. Dali su nam nekoliko savjeta kako smiriti situaciju – kaže Mileković. Kako stanuje u Kašini, morat će ustajati u cik zore.

– U pet sati dizanje, higijena i bris na autobus ili vlak, jer već u sedam sati počinje moja šihta – kaže Mario čija će plaća biti oko 4000 kuna.

Žene pale na testovima

Damira Dekanića, šefa Prometnog redarstva, pitali smo zašto u službu nije primljena nijedna žena.

– Iako ih se nekoliko javilo na natječaj, na žalost, nijedna nije prošla preliminarne testove – rekao je Dekanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije