Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan u shoppingu

Roditelji za maturalnu večer ne štede: nove cipele, nokti, haljina...

'28.05.2013., Zagreb - Avenue Mall, Dora Lukenda, 13. Gimnazija i Dijana Halilovic, Upravna i birotehnicka skola isprobavaju haljine za maturalnu vecer u Diadema ducanu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/4
30.05.2013.
u 16:37

Dijana Halilović i Dora Lukenda kažu da se neke djevojke spremaju kao za vjenčanje...Dečki se, naravno, manje spremaju

Vrijeme maturalnih zabava je pred vratima, a iako su pojedine škole već proslavile završetak jednog životnog razdoblja, većini je maturanata, uz državnu maturu, završna večer postala glavna preokupacija. Osim haljine i cipela, djevojke razmišljaju kamo otići na frizuru, gdje napraviti nokte, neke angažiraju profesionalnu šminkericu, a druge planiraju koliko puta moraju otići u solarij da bi dobile idealnu nijansu puti kako bi odgovarala boji haljine.

Dečki bez problema

– Ovisi od osobe do osobe. Dečki se, naravno, manje spremaju, no imam kolegice koje o maturalnoj zabavi govore od jeseni. Razumljivo je da se želiš prikazati u što boljem izdanju jer se nekako prvi put predstavljamo kao odrasli ljudi, ali neke djevojke od toga rade vjenčanje – priča Dijana Halilović, učenica Upravne i birotehničke škole, koja svoju haljinu za maturalnu večer 11. lipnja, još nema. Potencijalnu je pronašla upravo dok je obilazila dućane s Večernjakovom ekipom, u dućanu Diadema.

Večera kao nagrada

– Cijena haljine je 250 kn, što uopće nije skupo. I planirala sam najviše dati 300 kuna za haljinu, a jednako toliko za cipele – kaže Dijana te dodaje da će taj dio platiti sama novcem koji je zaradila u kuglani, gdje radi vikendom. Drugi dio računa, najam dvorane, cijena benda i fotografa, pokrit će roditelji. Vrijednost večere platit će 450 kuna, u što je uključen slijed jela i piće za cijelu večer te večera za dva profesora koja su odlučili pozvati. Bend će svaki učenik platiti 35, a fotografa 25 kuna. Dijanin otac Rudi Halilović smatra da cijena dvorane u hotelu Sheraton i nije pretjerana, dok se toalete kupuju s obzirom na mogućnosti roditelja. S tim se ne slaže majka Dore Lukende, učenice XIII. gimnazije, koja smatra da su cijene previsoke.

– Nepisano je pravilo da ta večer bude na visokoj nozi, što nema veze s realnošću, pogotovo u vrijeme krize – kazala je majka, a Dora, koja će također slaviti u hotelu Sheraton, dodala je da sve što se kupi za tu večer smatra svojevrsnom nagradom.

– Netko za 18. rođendan dobije auto, ja sam, eto kao dar za završetak škole dobila ovu večer – smije se Dora.

>>Haljine od 290 do 5000 kuna najvažniji su dio priprema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije