Žele liječnika

Samoborci traže novog internista, ali bolnice su odbile suradnju

26.01.2010., Samobor - Zgrada Doma zdravlja Samobor u Gajevoj 37.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakus/PIXSELL
02.06.2015.
u 21:38

Građani Samobora i Svete Nedelje sad moraju ići u bolnice u Zagreb pa su pokrenuli peticiju za povratak ambulante

Više od dvjesto potpisa potpore prikupljeno je za vikend u sklopu inicijative za povratak internističke ambulante u samoborsku ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije, koju je pokrenuo samoborski HSLS.

Naime, nakon što je dotadašnji internist otišao u mirovinu, već šest mjeseci Samoborci su primorani odlaziti u prenatrpane zagrebačke bolnice.

– Građani nam se javljaju zabrinuti što nemaju dostupnog internista i odgađaju odlazak na specijalističku obradu u Zagreb, čime narušavaju svoje zdravlje – kazala je dr. Linda Rossini Gajšak, predsjednica samoborskog HSLS-a i samoborska gradska vijećnica. Potpise će uputiti odgovornima u Zagrebačkoj županiji.

Opterećenje za budžet

Specijalistima u samoborskom Domu zdravlja gravitiraju i građani Svete Nedelje, kaže dr. Rossini Gajšak, a i stanovnici Žumberka i Samoborskog gorja kojima je i dolazak u Samobor opterećenje za kućni budžet, a kamoli odlazak u Zagreb.

Još nema rješenja

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak kaže da Grad Samobor pokušava potaknuti županiju na rješavanje problema budući da najviše ispaštaju građani. Iz Zagrebačke županije kažu pak kako su pokušali ostvariti suradnju s bolnicama sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

– Zbog manjka specijalista interne medicine bolnice nisu iskazale interes za poslovnu suradnju – kazala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak. Nacrtom prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđeno je jačanje domova zdravlja u dijelu specijalistike pa se nadaju da će novi zakon pomoći u što skorijem rješavanju problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije