Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENA REGULACIJA

Saniraju se kablovi na Ilici: Tramvaji danas obilaze uži centar Zagreba

Zagrebački električni tramvaj
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.05.2024.
u 07:00

Kako su javili iz ZET-a, tramvajske linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera. Nova regulacija vrijedi od 8.05 do 15.30 sati.

​U četvrtak 16. svibnja, od 8.05 do 15.30 sati, zbog sanacije energetskog kabla, bit će obustavljen tramvajski promet llicom, od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove.

Kako su javili iz ZET-a, tramvajske linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera. U nastavku donosimo detaljan raspored trasa. 

Zagrebački električni tramvaj
1/2

Linija 1: Zapadni kolodvor - Jukićeva - Vodnikova - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Ulica kneza Mislava - Borongaj
Linija 6: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Jukićeva - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot
Linija 11: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Jukićeva - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Vlaška - Dubec
Linija 12: Ljubljanica - Savska - Ulica grada Vukovara - Držićeva - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubrava
Linija 13: Kvaternikov trg - Trg žrtava fašizma - Glavni kolodvor - Vodnikova - Savska - Ulica grada Vukovara - Žitnjak
Linija 14: Savski most - Savska - Vodnikova - Glavni Kolodvor - Draškovićeva - Mihaljevac
Linija 17: Prečko - Savska - Ulica grada Vukovara - Autobusni kolodvor - Branimirova - Ulica kneza Mislava - Trg žrtava fašizma  - Borongaj

Iz ZET-a mole za razumijevanje, a mi podsjećamo da je u srijedu ujutro dva puta došlo do nestanka pogona na kablovima tramvajske mreže u centru grada, pa je promet bio obustavljen u oba smjera Savskom cestom, Ulicom grada Vukovara do Avenije Marina Držića, kao i Vodnikovom ulicom.

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo i na neke druge izmjene u ZET-ovom prometu. Autobusna linija 160 (Savski most - Lipnica - Havidić Selo) će od četvrtka, 9. svibnja u 14 sati do očekivanog završetka radova na Lipničkoj cesti, u petak, 6. rujna, prometovati djelomično izmijenjenom trasom do i od okretišta Lipnica.

Zbog redovnog godišnjeg servisa, zagrebačka uspinjača neće prometovati od ponedjeljka, 13. svibnja do nedjelje, 26. svibnja. Za putovanje do Gornjeg grada, iz ZET-a savjetuju korištenje autobusnih linija 105 (Kaptol - Britanski trg) i 150 (Tuškanac garaža - Gornji grad - Trg bana Josipa Jelačića).

Komentara 4

LA
larala
10:12 16.05.2024.

Ovo je moguće samo u Hr. i Zgb. Napraviti kolaps u gradu jer nesposobni Možemovci žele pokazati kako se u Zgb radi. Vikendom i noću, nema očito smisla jer nitko neće vidjeti niti osjetiti kolaps na svojoj koži.

LE
lektor
08:20 16.05.2024.

Koliko litara stane u svaki kabao? Ovo nisu kablovi, nego kabeli, ili kabli.

ZD
ZDRU
07:54 16.05.2024.

Zašto se takvi poslovi ne rade noću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije