Dobre vijesti

FOTO Sava u Zagrebu vratila se u korito, Grad: 'Slijedi analiza nasipa, osnivamo posebno tijelo'

Zagreb: Sava kod Mosta mladosti nakon pada vodostaja
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/9
08.08.2023.
u 17:26

I oteretni kanal Sava-Odra, koji je značajno rasteretio pritisak rijeke Save na zagrebački nasip, slobodan je od vode

Nakon obilnih padalina i visokih vodostaja, rijeka Sava se povukla u svoje korito te su ukinute sve mjere obrane od poplava, objavili su u Gradu Zagrebu. 

-Zahvaljujem svim članovima Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i svim službama na njihovom predanom angažmanu i tome što su ponovo bili na visini zadatka- rekao je načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

>> GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Sava nakon povlačenja vode

Zagreb: Sava kod Mosta mladosti nakon pada vodostaja
1/9

Gradonačelnik Tomislav Tomašević zahvalio je i Ministarstvu unutarnjih poslova, Hrvatskim vodama te svim državnim službama na dobroj suradnji s gradskom upravom i gradskim službama vezano uz vodeni val na Savi koji je iz Slovenije prošao kroz Zagreb.

-Nadam se da će se stanje s povećanim vodostajima što prije normalizirati i u ostalim dijelovima Hrvatske, a vatrogasci i ostale gradske službe Zagreba su spremne pomoći-  rekao je Tomašević.


>>VEZANI ČLANCI: 


I oteretni kanal Sava-Odra, koji je značajno rasteretio pritisak rijeke Save na zagrebački nasip, slobodan je od vode, dodaju u Gradu. No, milijuni kubika vode koji su prešli preko cestovnih prijelaza u kanalu oštetili su cestu te asfalt natopili vodom. Kako bi se sanirala postojeća oštećenja, ali i spriječio nastanak novih i potencijalno još većih za čiju bi sanaciju bili potrebni tjedni, cestovni prijelazi bit će zatvoreni još nekoliko dana. Očekujemo njihovo otvaranje do kraja ovog tjedna o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Tomašević je s glavnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem dogovorio da će se nakon prolaska vodenog vala iz Slovenije i ukidanja mjera obrane od poplava provesti analiza stanja zagrebačkih nasipa i oteretnog kanala te uspostaviti zajednička radna skupina gradske uprave i Hrvatskih voda kako bi se koordinirali projekti daljnjeg ojačavanja sustava obrane od poplava u Zagrebu imajući u vidu ekstremne vremenske uvjete koje možemo očekivati u budućnosti.

>>VIDEO: Ribiči pokušavaju spasiti što više ribe dok se voza povlači u kanalu Sava-Odra

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slonko
17:18 10.08.2023.

Predlažem hitnu realizaciju projekta Manhatten, Sava je baš bila lijepo široko na predviđenom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije