kolaps u prometu

Snažan vjetar napravio pomutnju u Zagrebu: Srušio dio skele koji je pao na prolaznicu

Zagreb: Građane je jutros dočekao pljusak sa povremeno jakim vjetrom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.07.2023.
u 08:26

Danas je vrhunac toplinskog vala, a vrijeme je izuzetno opasno i stoga pripazite. Temperature će se ponegdje penjati do 40 stupnjeva. Crveni Meteoalarm oglašen je za veći dio zemlje. No, treba se pripremite na ovakve iznenadne promjene

Jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i grmljavinom zahvatilo je Zagreb. Zagrebački vatrogasci imali su pune roku posla od jutarnjih sati. Bili su zatrpani pozivima. Tramvajske linije, kako je javio ZET su prekinute, pa su voze autobusi. Vatrogasci su na terenu zbog više intervencija. Od 6:45 sati izlazili su 11 puta na akcije diljem Zagreba kako bi uklonili grane i stabla koja su jaki vjetrovi srušili. Prvo su na Trnju uklonili granu, a zatim su na Gornjem gradu, Maksimiru, Medveščaku, Medvednici, Sopotu te u Centru pozvani kako bi uklonili stabla. Čak sedam intervencija stiglo je u jednako toliko minuta malo prije sedam sati, doznajemo od zagrebačkih vatrogasaca.

VEZANI ČLANCI:

Zbog pada grane na naponsku mrežu kod Jordanovca na Maksimirskoj stanici u prekidu tramvajski promet, a putnike od Kvaternikovog trga do Dubrave prevoze autobusi. HRT javlja kako se na križanju Jurišićeve i Draškovićeve zbog snažnog vjetra, srušio dio skele te pao na prolaznicu. Ona je na sreću dobro.

- Izbacili su me na Kvatriću iz tramvaja, čekali smo autobus dobrih 20 minuta, sada kada je došao unutra je hrpa ljudi. Problem je što vozi do Dubrave, kasnim na posao. Kaos je u gradu. Drvo je palo na Maksimirskoj, kazala je čitateljica koja radi tri stanice prije okretišta Dubec.

Danas je vrhunac toplinskog vala, a vrijeme je izuzetno opasno i stoga pripazite. Temperature će se ponegdje penjati do 40 stupnjeva. Crveni Meteoalarm oglašen je za veći dio zemlje. Prema prognozi DHMZ-a danas će biti većinom sunčano te vruće i vrlo vruće, ali ne i posve stabilno. Ujutro će lokalno izraženih pljuskova praćenih grmljavinom biti ponajprije u Istri, Gorskome kotaru i sjeverozapadu zemlje, a prema večeri te u noći na četvrtak vjerojatni su i na sjeveru. Vjetar mjestimice umjeren jugozapadni, uglavnom u višim predjelima i jak, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C. 

GALERIJA Toplinski udar u Hrvatskoj

Zagreb: Građane je jutros dočekao pljusak sa povremeno jakim vjetrom
1/24

"U srijedu u većini krajeva još malo toplije te i dalje većinom sunčano, no potkraj dana na krajnjem sjeveru mogući su pljuskovi. Najavljivana promjena stiže u četvrtak, s njom lokalno i poneko jače nevrijeme te manje osvježenje uz koje će barem nakratko popustiti toplinski val. Naime, od subote opet vruće, a ubrzo i vrlo vruće te i dalje uz uglavnom sunčano vrijeme u cijeloj zemlji. Na Jadranu toplinski val u većini mjesta neće popustiti, nego se nastavlja i zbog mjestimice vrlo toplih noći i dnevne vrućine. Manje osvježenje stići će na sjever u petak, no ono, nažalost, nosi i opasnost od lokalnih nevera, sažeta je prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije