Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U ILICI

Novi incident u prenoćištu u centru Zagreba: 'Mjesecima ne spavam'

Foto: Vatroslav Zuppa Bakša
1/11
02.07.2024.
u 07:34

Grad Zagreb osigurao je zaštitara koji na žalost nije bio dovoljan te su ove subote opet imali ozbiljan incident kada je izbio sukob u prenoćištu te je i policija morala intervenirati.

Grad Zagreb otvorio je početkom godine u Ilici 29 privremeno prenoćište za beskućnike i to kako bi tijekom zime osigurali više prostora za osobe kojima je to potrebno. Korisnici prenoćišta na raspolaganju imaju odvojene muške i ženske spavaonice osiguran suhi obrok, topli napitak te stručnu pomoć, no tada je krenula i noćna mora za stanare te zgrade.

Zadnjih nekoliko mjeseci proživjeli smo svašta, od droge, alkohola i nasilja između korisnika prenoćišta, rekao je za HRT stanar Vatroslav Zuppa Bakša… - Pojedinci su učestalo mokrili, povraćali, sve je puno fekalija, cijelo vrijeme smo Grad o tome informirali i Grad je cijelo vrijeme imao dostupne sve informacije što se ovdje događa i nisu ništa poduzimali dok nismo krenuli s medijima, kaže Bakša.

VEZANI ČLANCI

Grad Zagreb osigurao je zaštitara koji na žalost nije bio dovoljan te su ove subote opet imali ozbiljan incident kada je izbio sukob u prenoćištu te je i policija morala intervenirati. Iz Grada su najavili da će prenoćište biti preseljeno u objekt u Ilici 259 za koji je  osigurano 500 tisuća eura i u tijeku je izrada projektne dokumentacije, no stanari ove zgrade u to ne vjeruju.

1/11

- Mi im osobno ništa ne vjerujemo dok ne vidimo konkretne podatke, naime, navodno rade prenamjenu te lokacije ali mi nemamo vremena više čekati. Mi smo toliko toga već izdržali ja već četiri i pol mjeseca ujutro ne spavam jer od jutra kreće buka, upozorava Bakša. 

Komentara 2

LA
Lados
09:02 02.07.2024.

Ako koriste alkohol i remete kućni i javni red i mir treba ih sankcionisati, a ako koriste drogu treba ih u zatvor!

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
08:58 02.07.2024.

Ovdje je na žalost riječ o propalim ljudima bez budućnosti , koji ne vole ni sami sebe i nemogu se promjeniti. Treba pomagati obitelji ugrožene materijalno ili bolesne a od ovih nema ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije