pisali bandiću

Stanari Zrinjevca bijesni – žale se na "advent smeća"

smeće na zrinjevcu (1)
Foto: VL
1/5
03.12.2012.
u 14:15

Stanari zgrade na Zrinjevcu pisali Bandiću jer se smeće odlaže u njihov kućni kontejner

Advent u Zagrebu zasjao je u subotu punim sjajem, ali ne i za one građane  koji imaju stanove na Zrinjevcu. U nedjelju ujutro zatekli su neugodan prizor, kontejner pretrpan smećem. 

– U nedjelju 2. prosinca u 9 sati ujutro sve smeće od “adventa” i svih kioska koji su po Zrinjevcu završilo je ispred zgrade Trg N. Š. Zrinskog 17. Smeće je poslije noćnog odvoza stavljeno u naš kućni kontejner i okolo njega. Nema sumnje da potječe od noćnog tulumarenja na Zrinjevcu – pisao je u prosvjednom pismu Damir Borovčak, predstavnik zgrade na zagađenoj adresi. 

Pismo je adresirao na gradonačelnika Milana Bandića kojem uime stanara oštro poručuje: 

– Upozoravam gradonačelnika i njegove službe Komunalnog redarstva da spriječe daljnje zagađivanje i noćna orgijanja po Zrinjevcu jer to nije advent ni Božić kakav žele stanari Zrinjevca. Bilo bi poželjno da predstavnici uprave grada Zagreba posjete Zrinjevac noću. Konačno, kakvo je to gradsko komunalno redarstvo koje takvim postupanjima ne može stati na kraj, koje radi samo danju, a za građane noću baš ih briga? Zar smo mi stanari centra grada osuđeni da zbog tuđeg nemara, nerada i nekulturnog ponašanja trebamo trpjeti i ljeti i zimi, i danju i noću tuđe smeće i otpad? Zašto se dopušta da se najljepši dio grada – Zrinjevac tako necivilizirano obezvređuje i zagađuje? Zar u nedjelju ujutro moramo pri izlasku iz naše zgrade nailaziti na smrad, usmrđene otpatke hrane, alkohola i smrad tuđih fekalija? Zar je to advent na Zrinjevcu? Gradonačelniče, idemo delati na čistoći Zrinjevca

Pismo je proslijeđeno i medijima, a odgovor nadležnih službi čeka se. 

Stanari Zrinjevca još u kolovozu pisali su svim nadležnim službama jer se njihov kućni kontejner koristi kako bi se Zrinjevac noću "ulickao".

Komentara 4

MB
Marlon Brando
15:33 03.12.2012.

Štedite olovku i papir. Ak mislite da je pročital to kaj ste mu napisali, onda ste se prevarili.

Avatar almaminjo
almaminjo
14:40 03.12.2012.

Ne doista, ovo je državni problem broj 1. To me uvijek čudilo u Zagebu, kante za smeće ne javnoj površini umjesto u zgradama

MI
Milkica
14:54 03.12.2012.

Koji mrtvi komunalci? Oni rade do 16 h. Jednako kao i prometni redari. Poslije se građani mogu fućkati. Jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije