Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆNE UTRKE

Stanovnici zagrebačkog kvarta bijesni zbog terora na cesti: 'Događa se svake noći, a policije nigdje'

Dnevnik Nove TV/Screenshot
18.06.2024.
u 10:20

Stanovnici tog dijela Zagreba ističu da su uznemireni, sve su prijavljivali i policiji koja je rekla da se postupa po svakoj od prijava.

Noćne utrke po zagrebačkim prometnicama nisu nepoznanica, a stanovnici Prečkog zbog situacije u svom kvartu noću ne mogu spavati. Tamošnja cesta u noćnim satima pretvara se, naime, u pravo trkalište. 

"U večernjim satima, između 9 i 3 ujutro, na ovoj dionici se događaju veliki propusti i motori i automobili voze se nenormalnim brzinama. Nisu baš tehnički ispravni jer imaju te jako bučne auspuhe, imamo utrke skoro svaku večer. Vikendom i blagdanima je najgore", rekla je Irena Jeričević za Dnevnik Nove TV a portal je objavio i snimku jednu od takvih utrka. 

"Dođe tu na semafor, onda ne zna što bi s onim motorom i onda turira. Ne misli da su tu zgrade i da ljudi spavaju, a to se obično događa po noći. Turiraju, može tamo opaliti koliko hoće jer policije nema", ispričao je Stjepan Ferjanić.

Stanovnici tog dijela Zagreba ističu da su uznemireni, sve su i prijavljivali policiji koja je za portal rekla da se postupa po svakoj od prijava. Sve je za portal komentira i stručnjak Marko Šoštarić s Fakulteta prometnih znanosti. 

"Tu možemo problem riješiti strogim kaznama, izvjesnim kažnjavanjem, ali ja bih naglasio da je tu puno efikasnija mjera edukacije. Znači, sve sudionike u prometu, a tako i motocikliste, trebalo bi educirati koliko to sve skupa može biti opasno", objasnio je. 

Slaže se s tim i dugogodišnji promicatelj sigurne vožnje na dva kotača koji ističe da grad nije za divljanje. "To nije ni pametno ni primjereno za gradsku vožnju. Ako žele negdje isprobavati svoje reflekse, postoji nekoliko načina kako to mogu odraditi, od poligona do staze. Naš je apel zapravo da treba prevenirati, a to je na način da se vježba kako spretno i sigurno upravljati motociklom", rekao je Željko Marinović.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 3

Avatar neugodan
neugodan
13:12 18.06.2024.

100x sam rekao da se u blizini zgb-a treba napraviti neki poligon tj staza gdje ce se ekipa ispucati i ostaviti pare na gumama, bengi itd. dok god se to ne dogodi ispucavat ce se na cesti i nikakve kazne ih sprijeciti nece. naime, motor juri ko nista i ne treba puno prostora da se vozac ispuca. u to malo vremena nikakav policajac, kamere itd ne mogu reagirati.

DO
Domi
11:07 18.06.2024.

U mom prethodnom komentaru nije Marinović već Šoštarić

DO
Domi
10:37 18.06.2024.

Koje gluposti od Marinovića! Te huligane educirati? Kaj god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije