DOSTA IM JE OBIJESNE VOŽNJE I NEPROPISNOG PARKIRANJA

Stanovnicima Podsljemena prekipjelo, traže policijske patrole i nadzorne kamere

Zagreb: U Šestinama bi se trebao graditi novi kružni tok koji bi smanjio gužve u prometu
Goran Stanzl/PIXSELL
07.10.2024.
u 17:00

- Nažalost, ja više nemam riječi, nema snage, nemam više ideje, samo inzistiram da nadležne službe počnu raditi svoj posao - kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak.

Stanovnicima podsljemenske zone prekipjelo je zbog prometne situacije u tom dijelu grada koja je, kažu, mjesecima neodrživa, prenosi Radio Sljeme. Na sjednici Vijeća gradske četvrti hitno su zatražili policijske patrole i kamere na određenim punktovima zbog obijesne vožnje i nepropisnog parkiranja. – Na adrese gradskog komunalnog redarstva i Ministarstva unutarnjih poslova stigli su desetci dopisa, ali ništa se nije promijenilo, govorilo se i da nadležni nemaju dovoljno službenika koji bi obavljali ovaj posao – kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak.

Predsjednik Mjesnog odbora izrazio je zabrinutost zbog nedostatka resursa te naglasio hitnu potrebu za rješavanjem problema prometa i sigurnosti pješaka. Prema njegovim riječima, očekuje da će realizacija potrebnih mjera započeti u roku od 24 sata, a najavio je i slanje službenog zapisnika na sve relevantne adrese, u kojem će biti točno navedeno tko je što rekao na sastanku, uključujući ravnatelje škola i vrtića, s kojima se suočava s najvećim problemima zbog njihove odgovornosti za sigurnost stotina djece.

Poseban naglasak stavljen je na problem parkiranih vozila koja ometaju promet i ugrožavaju sigurnost pješaka, što je rezultiralo time da ljudi moraju zaobilaziti automobile na cesti. Kao primjer, naveo je nedavni požar u kojem je jedan objekt izgorio jer vatrogasno vozilo nije moglo prići zbog parkiranih automobila. Također, spomenuo je incident u Mlinovima gdje je automobil udario pješaka, pri čemu je osoba zadobila teške ozljede.

POVEZANI ČLANCI:

Problem su, ističe Kompesak, i dugotrajni radovi na nekoliko lokacija u isto vrijeme, pa je ostao samo jedan prometni pravac koji se koristi. Da stvar bude gora, prema Mihaljevcu ne voze niti tramvaji, zbog rekonstrukcije okretišta. Pojedina naselja imaju i probleme s kanalizacijom i odvodnjom i za vrijeme obilnih kiša posljedice su katastrofalne.

- Nažalost, ja više nemam riječi, nema snage, nemam više ideje, samo inzistiram da nadležne službe počnu raditi svoj posao - zaključuje Kompesak.

Policijske patrole, među ostalim, zatražili su kod Osnovnih škola Bačun, Šestine i Gračani, na Bliznecu i Mihaljevcu i kod Okrugljaka, jer, ističu mještani, velik broj tamošnjih vozača koristi mobitel u vožnji i vozi i trostruko većom brzinom od dopuštene, prenosi Radio Sljeme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije