Kaj su jeli naši stari

Štrukle, bučnice, buhle, variva... iz Vrbovca nitko neće otići gladan

Kaj su jeli naši stari
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/4
16.08.2016.
u 12:43

Ovogodišnja manifestacija održat će se od 26. do 28. kolovoza, a 27. je na rasporedu svečano otvorenje.

Recepti za autohtone recepte vrbovečkog kraja čuvaju se generacijama te se prenose s koljena na koljeno. Štrukle, bučnice, buhtle, variva, kobase, ali i pera, "kraljica" svih vrbovečkih jela i kolača samo su neke od delicija koje su dio nasljeđa, a mogu se probati i na tradicionalnoj manifestaciji "Kaj su jeli naši stari". Ove se godine održava 36. puta i to od 26. do 28. kolovoza.

Centar Vrbovca na tri dana postaje pravo mjesto za gurmane te ljubitelje povijesti i tradicije, a na svakom se koraku može vidjeti kako se spravlja neko tradicionalno jelo te dobiti savjet o njihovoj pripremi. 

Organizatori manifestacije, TZ Grada, Pučko otvoreno učilište i Gradska zajednica sportskih udruga, najavljuju sudjelovanje brojnih udruga, a na rasporedu su i brojna popratna događanja, poput izložbi i predavanja. Tako će se već 26. kolovoza održati predavanje na temu “Mogućnost promicanja turizma putem prehrambenih proizvoda sa zaštitnim nazivom”. Službeno, svečano otvorenje, predviđeno je pak za subotu, 27. kolovoza se u 11 sati nakon čega se nastavlja cjelodnevni program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije