Recepti za autohtone recepte vrbovečkog kraja čuvaju se generacijama te se prenose s koljena na koljeno. Štrukle, bučnice, buhtle, variva, kobase, ali i pera, "kraljica" svih vrbovečkih jela i kolača samo su neke od delicija koje su dio nasljeđa, a mogu se probati i na tradicionalnoj manifestaciji "Kaj su jeli naši stari". Ove se godine održava 36. puta i to od 26. do 28. kolovoza.
Centar Vrbovca na tri dana postaje pravo mjesto za gurmane te ljubitelje povijesti i tradicije, a na svakom se koraku može vidjeti kako se spravlja neko tradicionalno jelo te dobiti savjet o njihovoj pripremi.
Organizatori manifestacije, TZ Grada, Pučko otvoreno učilište i Gradska zajednica sportskih udruga, najavljuju sudjelovanje brojnih udruga, a na rasporedu su i brojna popratna događanja, poput izložbi i predavanja. Tako će se već 26. kolovoza održati predavanje na temu “Mogućnost promicanja turizma putem prehrambenih proizvoda sa zaštitnim nazivom”. Službeno, svečano otvorenje, predviđeno je pak za subotu, 27. kolovoza se u 11 sati nakon čega se nastavlja cjelodnevni program.