Tim Victoria

Studentice se udružile za pomoć siromašnom paru

djevojke
Žarko Bašić/Pixsell
09.12.2011.
u 09:30

Bračni par Biškupić treba bojler, tuš-kabinu, ravnanje stuba jer su jedva pokretni. Tea, Lana, Sonja, Maja, Ivana, Marija i Aleksandra žele im pomoći.

Ni jedan ispit, ni jedan kolokvij ili seminar koji su morale položiti na fakultetu ne može se mjeriti sa zadatkom koji si je zadalo sedam studentica s Ekonomije – prikupiti novac za siromašni i bolesni stari bračni par iz Zagreba. Nadaju se, kažu, s vremenom i za mnoge druge.

Imaju samo hladnu vodu

Studentice pete godine Maja Čilaš, Sonja Jeričević, Lana Čorak, Tea Palčić, Aleksandra Krog, Ivana Kušić i Marija Čumčić udružile su se u tim Victoria kako bi pomogle obitelji Biškupić.

– Potrebni su im bojler jer imaju samo hladnu vodu te tuš-kabina i ravnanje starih stuba u kućici jer je gospodin jedva pokretan – nabrojila je Ivana.

Stoga su ove mlade žene zasukale rukave kako bi organizirale humanitarnu večeru na koju će biti pozvana društvena krema. Održat će se 19. prosinca u restoranu “Il’secondo” u Novom Zagrebu.

– Želimo uzvanicima, intelektualcima, menadžerima, poznatim osobama..., omogućiti i odličnu zabavu, večeru na razini – pripremaju se članice Victorije, a u planu su i studentski partyji.

Biškupićima bi trebalo, dodaju, riješiti i problem s vlagom jer je život u trošnom podrumu nepodnošljiv.

Ivana već godinu dana posjećuje ovaj par, njima je, kaže, društvo najveći dar.

Spojio ih je profesor

– Kad sam prvi put došla kod njih, kazali su mi da ih već dvije godine nitko nije posjetio – kaže Ivana.

Marija se prisjetila i dirljive situacije kad ih je nedavno posjetilo svih sedam.

– Sjedili su zagrljeni i samo su plakali od sreće što smo kod njih – opisala je. Zanimljivo je da se prije ove akcije nisu dobro poznavale, a spojio ih je profesor Mislav Ante Omazić s kolegija Menadžment promjena.

Udružile su se, dodaju pobjednice, i s udrugom “Blaženi Alojzije Stepinac”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije