Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljeto u zagrebu

Sutra počinje Zagreb Classic, evo što vas očekuje

Foto: Lana Anđelopolj
1/9
21.06.2024.
u 15:00

Od ukupno devet koncertnih programa, šest će ih započeti u 21 sat, dok će preostala tri, uključujući onaj predviđen u ponedjeljak kada će se igrati utakmica Hrvatska - Italija, započet će nešto ranije, u 20.30 sati, kako bi svi ljubitelji nogometa mogli ispratiti oba događanja.

Festival koji je uvertira u bogato zagrebačko kulturno ljeto i koji se profilirao kao najiščekivaniji kulturni događaj u godini, Zagreb Classic počinje sutra i traje sve do 2. srpnja. Tijekom 11 dana Zagrepčani će imati priliku uživati u devet besplatnih koncerata na otvorenom, a otvorit će ga koncert Simfonijskog orkestra HRT-a  koji će, sutra u 21 sat, izvesti ulomke iz klasične glazbe koja je korištena u filmskim klasicima.

Na Zagreb Classicu 2024. nastupit će i Ansambl GK Komedija, Balet HNK u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4 i Zagrebačka filharmonija. 

U utorak će večer biti posvećena baletu, tada će ansambl baleta HNK-a izvesti isječke iz tri baleta, započevši s Labuđim jezerom. Dan poslije, kazalište Komedija, jedino kazalište specijalizirano za operete i mjuzikle, izvest će isječke iz popularnih mjuzikala poput “Gričke vještice“, “Jalte, jalte“, “Gubec bega“ i mnogih drugih.

POVEZANI ČLANCI:

Velika novost ove godine je premijera Bečkog glazbeno-filmskog festivala, koji ove godine slavi 33 godine u Beču, a  prvi put, u sklopu Zagreb Classic festivala, dolazi u Zagreb.  Na repertoaru će u četvrtak biti omiljena Mozzartova opera "Čarobna frula", a u subotu će izvesti operetu "Šišmiš" Johanna Straussa mlađeg.

Urban i Simfonijski orkestar HRT-a, 1. srpnja će se ponovno susresti, nakon prošlogodišnjeg koncerta u Areni. Za sve koji možda neće biti u prilici prisustvovati koncertu, omogućeno je praćenje njihove probe dan ranije, u nedjelju 30. lipnja. A festival će, 2. srpnja, zaključiti Zagrebačka filharmonija. 

Od ukupno devet koncertnih programa, šest će ih započeti u 21 sat, dok će preostala tri, uključujući onaj predviđen u ponedjeljak kada će se igrati utakmica Hrvatska - Italija, započet će nešto ranije, u 20.30 sati, kako bi svi ljubitelji nogometa mogli ispratiti oba događanja. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, Velike Britanije i Poljske, a cjelokupni program dostupan je ovdje.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi će, sukladno mogućnostima, biti prebačeni na drugi dan ili otkazani.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije