prigodna molitva

Svečana smjena straže Kravat pukovnije povodom Velike Gospe

Kravat pukovnija
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/7
15.08.2018.
u 18:06

U svečanoj Smjeni straže sudjelovali su konjanici i pješački postroj Kravat pukovnije.

U povodu blagdana Velike Gospe, u srijedu je ispred zagrebačke katedrale održana prigodna molitva i svečana smjena straže Kravat pukovnije.

Obilježavanje je započelo molitvom kod gospina lika ispred zagrebačke Katedrale, a nastavilo se smjenom straže i potom ophodnjom užim središtem Zagreba.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

U svečanoj Smjeni straže sudjelovali su konjanici i pješački postroj Kravat pukovnije.

Ova zagrebačka povijesna postrojba koja oživljava povijesne početke kravate, na svojoj zastavi pronosi lik Majke Božje od Kamenitih vrata koja je zaštitnica Grada Zagreba, a ujedno i zaštitnica Kravat pukovnije.

Program Smjene straže i ophoda užim središtem grada Zagreba Kravat pukovnija izvodi od 2010., u suorganizaciji ustanove Academia Cravatica (AC) i Turističke zajednice grada Zagreba. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

CH
chanchir
06:53 16.08.2018.

preseravanje uhljeba na svim razinama

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:06 16.08.2018.

Hm, a Bandinjo zatvorio Kamenita vrata usred turističke sezone. Ovaj grad je stvarno taoc budalaša do bola koji drobe naše kunice na bedastoće. Sva sreča da još imamo dvije - tri godine za uništavanje Jadrana sa masovnim turizmom, pa tamo još malo uživamo, dok matani prekapaju Zagreb u potrazi za vizijom metropole ponikloj u glavama tvrđima od kamena zavičajnog kraja iz kojeg su došli. Ovi konjanici su tak-tak atrakcija, ali koštaju ko svetog Petra kajgana.

Avatar grbadeva
grbadeva
22:15 15.08.2018.

Vau !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije