europski štih

Sviđa li vam se? Bakačeva i Cesarčeva kao polupješačka zona

Cesarčeva ploče
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
10.03.2014.
u 08:27

Prema projektu arhitekta Branka Silađina, dvije ulice, usred kojih je i kompleks Ban centar sa sjedištem EU u Hrvatskoj, dobivaju ploče i uz pješake njima će moći samo taksiji, vozila stanara i dostava

Cesarčeva, jedna od najmlađih donjogradskih ulica, na križanju s Bakačevom postaje pješačka zona, a popločavanje se privodi kraju. Naime, prema projektu i ideji arhitekta Branka Silađina, koju je lani prihvatio Grad, Bakačeva i Cesarčeva postaju polupješačke zone, a pristupit će biti omogućen samo taksijima, vozilima stanara i dostavnim vozilima. Asfalt će zamijeniti ploče.

U ovoj se ulici, u prestižnom kompleksu Ban centar, od ljeta nalazi i Kuća Europe, odnosno stalno predstavništvo Europske unije u Hrvatskoj, te Ured za informiranje Europskoga parlamenta, a sam prostor pred zgradom, kojim dominira skulptura posvećena Europskoj uniji, nazvan je Trg Europe.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>U Bakačevu i Cesarčevu samo vozila stanara, taksista i dostave

>>U raskopanoj Bakačevoj već se mjesec dana ne radi – ništa

Komentara 11

MO
mojazemlja
16:07 10.03.2014.

Piše: 24 sata Petak, 22. 2. 2008. u 17:15, Bandić će ipak graditi tunel kroz Sljeme dugačak 6 km Radovi bi trebali započeti 2009. godine, a do kraja 2012. građani bi trebali prolaziti sljemenskim tunelom dugim 6,5 kilometara i vrijednimm 5 mil. kn PS.AKO JE NETKO BLIZU NEK JAVI KAKO JE PUTOVATI KROZ TUNEL.

Avatar R2D2
R2D2
11:45 10.03.2014.

Može li mi neko objasniti zbog čega u srcu Zagreba imamo "Trg Europe"? Čime nas je ta Europa toliko zadužila da dobiva trg i grnitnu zvizdurinu? Trebam li spomenuti kako prvi hrvatski predsjednik i dalje nema adekvatan trg u Zagrebu?

Avatar think pink
think pink
18:44 10.03.2014.

polupješačka zona??? to postoji samo kod nas... zona je ili pješačka ili nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije