Tuškanac

Svjetlo u ljetnom kinu upaljeno dan i noć, tko to plaća?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
18.03.2015.
u 08:59

Rasvjeta je mjesec dana bila uključena zbog kvara na sklopci-prekidaču

Uz svakodnevnu i gotovo 24-satnu zaštitu koja se financira iz gradskog proračuna u svrhu očuvanja objekta, već mjesec dana na Ljetnom kinu Tuškanac rasvjeta gori bez prestanka i danju i noću.

Uređeno za 3 milijuna

I dok u ovo doba godine u spomenutom kompleksu nema nikakvih događanja ni okupljanja, čini se da je rasipanju energije zbog uključene rasvjete došao kraj zahvaljujući upozorenju Večernjakovih čitatelja.

– Rasvjeta je bila neprekidno uključena zbog kvara na sklopci-prekidaču kojom se isključuje osvjetljenje. S problemom smo upoznali nadležne te smo uvjereni da će problem biti riješen u vrlo kratkom roku – poručio je Dinko Vukelić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Koliki je trošak kvara koji nije popravljen već tridesetak dana, na kompleksu koji je uređen 2012. godine za nešto više od tri milijuna kuna bez uračunatog PDV-a, iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport nisu odgovorili. I dok ni danas, tri godine od sanacije Ljetnog kina nisu uređeni sanitarni čvorovi koji su obećani i predviđeni projektom preuređenja toga gradskog prostora, novac iz proračuna izdvaja se između ostalog i za čuvanje i zaštitu kompleksa.

Ugovor o pružanju usluge privatne zaštite Grad Zagreb je, naime, sklopio prošle godine u prosincu sa zajednicom ponuditelja tvrtkama Sokol Marić, Bilić-Erić i V grupom, s time da je izvršitelj tvrtka V grupa d.o.o.

Zašto se čuva?

Prema potpisanom ugovoru, objekt se tako od lipnja do rujna štiti dvadeset i četiri sata, svaki dan od ponedjeljka do nedjelje, a od listopada do lipnja četrnaest sati dnevno, tijekom cijelog tjedna.

– Između ostalih objekata, preko zaštitara štiti se i prostor Ljetne pozornice Tuškanac, Zagreb, Dubravkin put bb za koji je zadužena Koncertna direkcija Zagreb. GU za obrazovanje, kulturu i sport prema ugovoru osigurava novac za plaćanje usluga. – poručio je zamjenik Vukelić.

Ljetno kino štiti se, kako su objasnili u Gradu, zbog utrošenog novca u njegovo uređenje .

– Osim što je u uređenje uložen novac, u projekcijskoj kućici u ljetnom kinu nalazi se vrijedna tehnička oprema, a pokatkad se održavaju određeni programi koje financira Grad preko GU za obrazovanje– zaključio je Vukelić.

Komentara 7

Avatar ucjena
ucjena
10:53 18.03.2015.

zar ta instalacije nema osigurace, da se odvrnu? a ljudi cuva se, jer se masno placa, nekoj rodbinskoj ili kumskoj zasti, tvrtci, sve ima svoje, to su zaostale radnje nekih tamo, gradskih otaca, trazite ima jos???

R0
R00kie
09:21 18.03.2015.

hhahaha pa mi !

LI
liskovaca
11:09 18.03.2015.

pod hitno osnovati agenciju sa 30-40 dobro plaćenih stranačkih uljeba, koja će istražiti ovaj slučaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije