JAVLJA ZAGREBAČKA POLICIJA

Teška nesreća u Zelini: 20-godišnjak automobilom preticao traktor, a onda naletio na biciklista koji je poginuo

Zagreb: Zaštitar na Žitnjaku ubio čovjeka, policijski očevid je u tijeku
Josip Mikacic/PIXSELL
31.07.2024.
u 11:10

Nije se uvjerio da pretjecanje može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, a, usto, nije vodio računa o brzini i položaju vozila

Na području Zeline u ponedjeljak, 29. srpnja, došlo je do prometne nesreće u kojoj je poginuo 58-godišnji biciklist. Kako javlja zagrebačka policija, oko 18.10 sati, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, dok se kretao Blaževdolskom ulicom u smjeru juga prema Sesvetama. 

Dolaskom do kućnog broja 39, u raskrižju sa Prigorskom ulicom, počeo je pretjecati traktor ispred sebe tako da je vozilom prešao na istočnu kolničku traku, odnosno dio kolnika namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Nastavio je vožnju u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, a, usto, nije vodio računa o brzini i položaju vozila.

Tom je prilikom prednjom desnom stranom vozila naletio na lijevu bočnu stranu bicikla, kojim je upravljao 58-godišnjak, koji se kretao Blaževdolskom ulicom i započeo skretati u lijevo u smjeru jugoistoka. Uslijed naleta biciklist je pao na kolnik.

VEZANI ČLANCI:

Biciklist je smrtno stradao, a, nakon obavljenog očevida, njegovo je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

FOTO Ruši se dio povijesti: Legendarno odmaralište pretvara se u hrpu građevinske šute

Zagreb: Zaštitar na Žitnjaku ubio čovjeka, policijski očevid je u tijeku
1/34

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije