BOTANIČKI VRT

Tjedan vrtova i arboretuma u gradu

Botanički vrt
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
12.05.2014.
u 13:10

Vrt ove godine slavi i 125. rođendan, koji se obilježava brojnim radionicama, obilascima, projekcijama, ali i koncertom

Četvrti Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske u Zagrebu se obilježava u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, kojem je ove godine i 125. rođendan. Tom su prilikom, od danas, pa do 17. svibnja, organizirane brojne radionice, kao i obilasci samog vrta. Jutros je Tjedan botaničkih vrtova otvoren svečanom izložbom starih fotografija vrta, a obilježavanje rođendana nastavljeno je botaničkom radionicom za djecu naziva Snalažljive biljke. Nakon izrade minijatura od cvjetnih latica, koje počinje u 16 sati, u 16.30 kreće šetnja Botaničkim vrtom uz stručnju pratnju.

Šetati se može i sutra, od devet sati, a čitav će dan obilježiti origami, koji će se moći naučiti izrađivati, a u 15 sati o toj tehnici će se prikazati i dokumentarni film. Srijeda je rezervirana za ptice, pa će tako, već od osam sati, početi promatranje ptica uz stručnu pratnju ornitologa. U četvrtak, na Međunarodni dan obitelji, moći će se saznati sve o zoološkim tajnama voda u vrtu, dok će u petak od 16.30 sati krenuti obilazak najstarijih dijelova Botaničkog. Posljednjeg dana Tjedna botaničkih vrta i arboretuma, u subotu, 17. svibnja, od 10.30 sati koncert je mladih glazbenika iz osnovne škole Ivana Gundulića, dok šest dana posvećenih prirodi završava još jednim obilaskom vrta, od 12 do 13 sati.

>>Najpoznatiji zagrebački vrt uskoro obnovljen i uljepšan, za rođendan

>>Svaki dan već osam godina fotografira u Botaničkom, postao je pravi Prijatelj vrta
 

Komentara 1

Avatar kavasaki74
kavasaki74
19:59 12.05.2014.

dobra pictur !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije