GOOUT! izazov na Jarunu

Trčali klinci, studenti, ali i bake te djedovi

 Start 2. GOOUT! utrke na Jarunu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
26.10.2015.
u 13:00

Najbrži do cilja opet je bio Dino Bošnjak, koji je pobijedio treći put

Subotnje sunčano jutro bilo je idealno za utrku. Iako oko osam sati još maglovito, već sat ili dva kasnije iznad Jaruna se pojavilo sunce i ugrijalo više od 350 trkača i nordijskih hodača koji su sudjelovali na Drugom GOOUT! izazovu.

Sudjelovali i treneri

Ako je suditi prema ljudima koji su se prijavili i trčali / hodali, 6,3-kilometarski izazov u režiji GOOUT! magazina posve je opravdao očekivanja; trčali su klinci s roditeljima, mladi, stari, bake, djedovi, a u posljednji trenutak na utrku se prijavila i veća skupina studenata prve godine Kineziološkog fakulteta.

Najbrže do cilja stigao je naš proslavljeni dugoprugaš Dino Bošnjak. Njemu je to bila treća pobjeda u isto toliko održanih utrka u organizaciji GOOUT! magazina.

Drugi je bio Zoran Žilić, a treći Goran Grdenić. Među damama, prva je bila mlada Matea Parlov, a iza nje su ciljem prošle Marija Vrajić i Valentina Jozić.

Nordijski hodači ovog su puta, suprotno uobičajenoj praksi, imali prigodu osvajanjem jednog od prvih pet mjesta zaslužiti poklon-bonove Hervisa. Prvi je na kraju bio Sven Šemovčan, drugi Roman Blatnik, a treći Oton Planko.

U ženskoj konkurenciji pobjeda je pripala Patriciji Maras, a druga i treća bile su Ida Marić i Miljenka Mlinar. Uz natjecatelje koji su većinom bili polaznici GOOUT! škole nordijskog hodanja, sudjelovali su i njihovi treneri, dajući im potporu na stazi i pomažući im uhvatiti što bolji ritam.

Dobili bicikle

– Veći dio staze razgovarali smo, družili se i uživali. Nordijsko hodanje ionako nije na GOOUT! izazovu natjecateljski sport, nego prilika za rekreaciju i zabavu te malo tko zaista mari za poredak na kraju utrke – kazao nam je Krešo Ritz, jedan od pionira nordijskog hodanja u Hrvatskoj.

Na kraju službenog programa utrke održana je i tombola u kojoj su Silvija Pavlović i Igor Šolaja bili najsretniji i upravo su njihovi startni brojevi izvučeni kao dobitni. Silvija i Igor dobili su MTB bicikle, a nakon samog izvlačenja nagrada počeo je i neslužbeni dio zabave, i to uz odličnu "klopu" šefa kuhinje Marija Nikolića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije