Protiv garaže ZET-a

Trpe buku autobusa 20 godina i sad im je dosta

gorica
Foto: VGDanas
1/2
13.06.2015.
u 09:00

Gradonačelnik Barišić kaže da će garažu preseliti do jeseni

Nakon što dvadeset godina slušaju prekomjerno dodavanje gasa i popravljanje autobusa u gluho doba noći iz ZET-ove garaže u centru Velike Gorice, stanari u zgradama u Ulici kralja Petra Svačića odlučili su tome stati na kraj.

Ugrožava se zdravlje

Od prekomjernog uznemiravanja tražit će zaštitu policije i Grada Velike Gorice.

– Strpljenje stanara je pri kraju. Ovakvim postupcima ZET-ovih zaposlenika čine se prekršaji opisani u članku 13, stavak 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za što su propisane novčane kazne i kazne zatvora do 30 dana – kazao je Mato Perković, predstavnik suvlasnika stambene zgrade u Svačićevoj, od kućnog broja 2 do 10. Dodaje kako takvo ponašanje ugrožava zdravlje oko 200 stanara u njihovoj stambenoj zgradi, kao i gotovo tisuću stanara koji žive u stambenim zgradama u blizini garaže.

Premještaj na jesen

Buka je najintenzivnija od tri sata do šest sati ujutro, kada vozači, kaže Perković, pale ukupno 26 autobusa.

– Prema izjavama ZET-ovih zaposlenika, oni moraju pojačano dodavati gas kako bi sustav napunili zrakom – kaže Perković i dodaje kako su više puta dobivali obećanja o premještanju garaže. Stanari će tražiti i razgovor sa ZET-om, policijom i Gradom kako bi se problem riješio. U ZET-u, pak, kažu da su otvoreni za dijalog te da će učiniti sve da se problem ublaži.

– Provjerit ćemo noćas navode stanara – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. U Uredu gradonačelnika Dražena Barišića kažu da razgovaraju sa ZET-om o cjelokupnom rješavanju problema prijevoza, kao i o preseljenju garaže iz centra grada.

Komentara 4

KR
kresimirn1
09:32 13.06.2015.

ajd fino, vec 20 godina nitko nista ne poduzima, i sad se eto sjetili da netko kaze koju oko garaze a koja je ionako vec odavno u planu izmjestanja ili to lokalni wannabe "politicari" zele skupiti koju mrvicu ? ali i to je bitnije od cijene grijanja koja je treca u hrvatskoj a po kojoj nitko nista ne radi

WE
Walter_Ego
10:12 13.06.2015.

A svi iz Vg bi delali u Zg,ne plačaju prirez,besplatan prijevoz,busevi im idu svakih 5 minuta al da turiraju daleko da ih bude ptičice.Bude vam Miki dopeljal i tramvaje s gumenim kotačićima

LA
larala
07:02 01.07.2015.

kad su besplatno dobivali stanove u blizini zetove garaže onda im autobusi nisu smetali...stvarno su ljudi postali toliko jadni da jadniji nemru biti...sve im odjednom smeta, sve bi uništavali, zatvarali a, sutra ce kukakti kako nemaju posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije