Provjerili smo

Turisti iznenađeni cijenama u Zagrebu: 'Imam osjećaj da lete u nebo'

12.01.2023.
u 20:08

Četveročlana ekipa uštedjet će trećinu odluči li se za gablec uzeti burek, a cijenama su iznenađeni i turisti

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar KlintClint
KlintClint
20:34 12.01.2023.

Pa nemojte trošiti, nemojte kupovati, pa će biti primorani spustiti cijene, zakon ponude i potražnje 🤓

DU
Deleted user
20:48 12.01.2023.

Zagreb je negdje na pola puta između dubrovačko/hvarskih cijena i manjih kont. gradova. Još uvijek se može kupiti pizza za 50-ak kn (7€), ima i mjesta za gablec gdje se i dalje drže znanog krčmarskog naputka da obrok s prilogom mora imati cijenu otprilike kao 1 kg mesa. Takvi cjenovni odnosi su redoviti u manjim gradovima, gdje nema pučanstvo tolike kupovne moći kao u ZG - i porcije su veće nego u ZG ili duž obale. Pekare su pak "domaća" svratišta gdje je turistima neobična njihova tolika brojnost - tu cijene diktiraju obično pekarska poduzeća, a privatnici se "prišmajhlaju" tik do njihovih.

Avatar Payback
Payback
20:54 12.01.2023.

kupis tamo gdje ti cijena odgovara, gdje je skupo zaobides. Sve je transparentno. I bok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?