Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klupska scena

U novom noćnom klubu Groove cajke su strogo zabranjene

'08.09.2011., Zagreb - U prostoru bivseg Ritz kluba u Petrinjskoj ulici otvoren je novi urbani nocni klub Groove. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
09.09.2011.
u 15:09

Get groovin', get clubbin' krilatica je novog i modernog zagrebačkog kluba koji nasljeđuje bivši Ritz Cabaret

I ja sam zaobilazio Ritz u širokom luku... – kazao je Filip Jelaš, koji stoji iza nove i drugačije koncepcije urbanog kluba Groove, koji je otvoren u prostoru bivšeg ozloglašenog Ritz Cabareta.

U njemu nema narodnjaka ni preskupog pića.

– Cijene pića su prosječne – kazao je Jelaš, a na pitanje o cijenama ulaznica u šali odgovara: "Segregacija..."

Žene, naime, do ponoći imaju slobodan ulaz. Nakon ponoći ulaznica ih stoji 20, a muškarce 30 kuna.

Kvalitetni DJ-ejevi

Klub je, podsjetio nas je Jelaš, otvoren davne 1920. godine "za gospodu s damama", no podrum u Petrinjskoj 4 više neće biti na lošem glasu kao mjesto u koje zalaze sumnjivi muškarci, a žene plešu oko štange...

Klub je inače već u petak "blagoslovio" jedan od čuvenih DJ-eva domaće hip-hop scene Phat Phillie, u društvu Independenta.

– Sljedeći petak, 16. rujna, nastupa DJ Tony Touch – najavio je Jelaš, objasnivši da se upad plaća kako bi mogli financirati kvalitetan glazbeni program s DJ-ejevima koji koštaju više od 500 kuna.

Jednostavnije – bez para nema ni muzike...

Doduše, pod novim je nazivom klub neuspješno otvoren prije nekoliko mjeseci kad ga je zakupio jedan zagrebački ugostitelj, no, klijentela je ostala jednaka... Nedostajala mu je jasna programska vizija koju je donio Jelaš, i to s plemenitim ciljevima.

– Nadamo se da će klub postati jedan od najurbanijih klubova u gradu, a znat ćemo da smo u tome uspjeli kad nitko od gostiju ne bude tražio cajke – utvrdio je.

Nije to nemoguće, dodaje, jer takvo što je uspjelo klubu Pepermint.

Oduševljeni 'susjedi'

– Tamo nikome ne pada na pamet zatražiti cajku – uspoređuje Jelaš.

Prepričava i kakve "muke po cajkama" proživljavaju zagrebački DJ-ejevi u popularnim noćnim klubovima.

– Tijekom večeri u jednom trenutku netko počne žicati da pustim narodnjake. Uljudno mu kažem da kod sebe uopće nemam takvu glazbu, a on će: "Nema frke stari! Imam ja CD u autu!" – smijući se prepričava Jelaš.

Otvaranje Groovea dopunilo je pečat urbanog u tom haustoru. Naime, tamo su otvoreni i skate shop i klub "Chill" te head shop "King size".

– Ovo je najbolje što se moglo dogoditi u Zagrebu. U gomili narodnjačkih klubova u gradu nedostajalo je pozitivnih primjera domaće klupske scene – utvrdio je suvlasnik headshopa Marko Babić.

Uz novi razglas zvuk je perfektan (isprobali smo), klub "ušminkan", toaleti blistavi... Neće klub puštati samo hip-hop "mjuzu", naveo je Jelaš, dapače, između centralnog DJ pulta i plesnog podija bit će prostor za nastup bendova.

Sve je, zapravo, spremno za ispunjavanje krilatice pod kojom se klub otvara – "Get groovin', get clubbin'".

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Nick2k
Nick2k
14:58 12.09.2011.

Jelaš, bog te blagoslovio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije