ULICA SVETOG MATEJA

U tijeku radovi na obnovi platoa u Dugavama: 'Mislimo zabraniti parkiranje i posaditi novo bilje'

Foto: Grad Zagreb
1/3
16.08.2024.
u 10:52

Obnova platoa u Ulici Sv. Mateja ugovorena je za 956 tisuća eura, s rokom izvedbe od 8 mjeseci.

Obnova platoa u Ulici Sv. Mateja ugovorena je za 956 tisuća eura, s rokom izvedbe od 8 mjeseci. U tijeku su radovi, a njih je ovaj tjedan obišao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u pratnji pročelnika Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove Stanka Kordića.

„Uvjereni smo da će ova kvartovska mjesta okupljanja i druženja ovom našom intervencijom postati ljepša i ugodnija. Mislimo ukinuti mogućnost parkiranja, posaditi novo bilje u žardinjere te opremiti plato suvremenom urbanom opremom“, rekao je zamjenik Korlaet.

Foto: Grad Zagreb

U brojnim zagrebačkim naseljima druge polovice 20. stoljeća možemo naići na platoe između zgrada, svojevrsne odignute trgove, ispod kojih se nalaze garaže i spremišta. Ima ih tridesetak i većina ih je - uslijed višedesetljetnog neodržavanja - u lošem stanju. Novom gradskom Odlukom o održavanju platoa predviđeno je ulaganje u njihovu obnovu, a rangiranje je provedeno sukladno jasnim kriterijima (broj i značaj sadržaja/lokala koji ga omeđuju, stanje/funkcionalnost platoa, pristupačnost/otvorenost javnosti, broj stanovnika koji mu gravitira). 

Predviđena je obnova dva do tri platoa godišnje, za što će se sredstva osigurati u proračunu Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 2

DO
doktorica
08:22 18.08.2024.

super je ozeleniti,ali gdje da parkiraju,Zagreb se guši od prometa,oni koji su nekad planirali nisu bili vizionari .

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:57 16.08.2024.

Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije