Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA MEĐUNARODNI DAN ŽENA

U Zagrebu će niknuti prvi park prilagođen ženama: Iz SDP-a pozivaju građane da predlažu imena

Foto: sdp
1/4
08.03.2024.
u 16:16

Prema rezoluciji europskih socijalista, SDP želi da i Zagreb postane sigurno mjesto za žene i uređenje Bundeka je samo jedna od aktivnosti kojima se podiže razina sigurnosti za žene

Dobro osvijetljena vježbališta s elementima za rekreaciju, oaze za odmaranje, sunčanje, čitanje i jogu, samo su dio sadržaja prvog parka prilagođenog ženama koji će niknuti na 13 hektara istočnog Bundeka, predstavio je to zagrebački Socijaldemokratske partije na konferenciji za medije koja se, simbolično, održala na Međunarodni dan žena.

Uređenje ove urbane oaze koja će biti sigurno mjesto za žene, inicirao je Forum mladih SDP-a Novi Zagreb Istok, a financijska sredstava, odnosno 70.000 eura, osigurana su iz gradskog proračuna. Prilikom uređenja parka vodit će se računa i o inkluzivnim sadržajima za djecu s teškoćama u razvoju, kao i onima namijenjenim starijim osobama, projekt su razradile nagrađivane arhitektice.

– Svim Zagrepčankama, radnicama, i stranim radnicama koje su pronašle dom u našem Zagrebu, svim sugrađankama, čestitam Međunarodni dan žena, dan koji slavi borbu hrabrih žena za bolje društvo. Čestitam i našoj Zagrepčanki godine na posebnom
priznanju, gospođi Sanji Sarnavki, na svemu što je učinila za postizanje ravnopravnosti u društvu. Žene zaista mijenjaju Hrvatsku, a mi im želimo osigurati sve preduvjete za to – kazao je v.d. predsjednika SDP-a Zagreba Branko Kolarić.

VEZANI ČLANCI:

Prema rezoluciji europskih socijalista, SDP želi da i Zagreb postane sigurno mjesto za žene i uređenje Bundeka je samo jedna od aktivnosti kojima se podiže razina sigurnosti za žene.Trenutačno je manje od dva posto zagrebačkih ulica i trgova nazvano po zaslužnim ženama, stoga je B. Kolarić najavio da će istočni Bundek biti park sa ženskim imenom. SDP-ovci su započeli s prikupljanjem prijedloga građana prema kojoj bi značajnoj ženi voljeli nazvati ovaj park.

FOTO: Sanja Sarnavka proglašena je Zagrepčankom godine

1/4
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:49 08.03.2024.

Kak bi bilo da se zove "kagujevačka diploma"?

ZA
Zagrebčanka
16:56 08.03.2024.

Ovi su počeli s idiotskim prijedlozima i prije nego li su se dočepali vlasti. Tako da vidimo s kakvim vizionarima imamo posla. Bože sačuvaj!

BU
burza
19:01 08.03.2024.

Za takve gluposti ima novaca a za majke sa vise djece nema novca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije