Dan žena

Večeras u Zagrebu osmi Noćni marš uz parolu "Feminizam i gotovo"

Zagreb: Povorka prošla centrom grada, tisuće ljudi na prosvjednoj povorci
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/7
08.03.2024.
u 14:38

Večeras se Zagrebom maršira u ime onih koje su nam kroz povijest pokazale kako se stvara pokret, u ime prijateljica koje pružaju osjećaj sigurnosti u izlascima, u ime žena koje hrabro pričaju o nasilju u fakultetskim kabinetima i ginekološkim ordinacijama, u sudnicama, na ulicama i u četiri zida, u ime radnica likvidiranih i stečajnih poduzeća koje ustrajno traže isplatu desetljećima ignoriranih dugova, stoji u pozivu

Feminizam i gotovo, parola je Noćnog marša- 8. mart, glasne i borbene proslave 8. marta na ulicama Zagreba. Okupljanje počinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, a povorka prema Zrinjevcu kreće u 18:30. Osmi mart je, stoji u objavi kolektiva Faktiv, dan kada slavimo borbu koja traje desetljećima, koja zove na otpor i na ulice, borbu koja daje nadu.

"Večeras se Zagrebom maršira u ime onih koje su nam kroz povijest pokazale kako se stvara pokret, u ime prijateljica koje pružaju osjećaj sigurnosti u izlascima, u ime žena koje hrabro pričaju o nasilju u fakultetskim kabinetima i ginekološkim ordinacijama, u sudnicama, na ulicama i u četiri zida, u ime radnica likvidiranih i stečajnih poduzeća koje ustrajno traže isplatu desetljećima ignoriranih dugova.

Mi smo radnice i penzionerke, studentice i učenice, izbjeglice i migrantkinje, strane radnice i djevojčice. Mi smo trans žene, mi smo isprebijane žene, mi smo tihe i glasne, zajebane i prestrašne, hrabre i umorne. Mi smo feministkinje, a to znači da ne odustajemo. I ove godine marširamo, jedna uz drugu, svjesne da bez feminizma nema pravde i nema sreće", stoji u pozivu na prosvjed. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

ME
MediciKM
14:57 08.03.2024.

Bilo bi bolje da su organizirale pomoć u pučkoj kuhinji kod franjevaca na sv.Duhu. Bile bi korisnije i pokazale bi da vam je stalo do ravnopravnosti..da svi budu siti i zbrinuti....a ako već niste vjernički orjentirane, ima toliko civilnih udruga kojima bi svaka pomoć dobrodošla...ovako, prdi-verdi.. Kako vas nije sram!

DU
Deleted user
16:28 08.03.2024.

Pogledajte veliku većinu ovih na slici i odmah bu vam jasno zakaj su "feministiknje"... Ja to ni sa kišobranom ne bih dotaknuo...

DU
Deleted user
16:03 08.03.2024.

Agresivne feministice u jos jednom prodavanju magle o tim zlim muskarcima koji im sve zabranjuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije