DRAMA U METROPOLI

U Zagrebu golemo stablo palo na cestu punu automobila: "Pogledaj kako visi, past će... Gle, pada..."

Pad stabla u Zagrebu
24sata/screenshot
19.01.2024.
u 12:55

To je, prema informacijama zagrebačkih vatrogasaca, jedna od 32 intervencije povezane sa snijegom koji od jutra pada u metropoli. Od toga, 27 intervencija bilo je zbog srušenih stabala u glavnom gradu. I sve to prije 12:00.

U Podsusedu u Zagrebu došlo je do dramatičnog incidenta kada se golemo stablo srušilo na prometnu cestu prepunu automobila. Srećom, stablo nije zahvatilo nijedno vozilo i u incidentu nema ozlijeđenih osoba.

Snimku trenutka pada stabla objavio je portal 24sata, a na njoj se može čuti i reakcija građana koji su strašan trenutak uspjeli snimiti. – Stvarno ne znam kaj čekaju s tim drvetom?! Pogledaj kak visi, baš sam komentiral to samo kaj ne padne dolje. I sad kad gledaš... pa past će, gle pada... Si vidla ovo? – čuje se na snimci iz Podsuseda.

Također, u Ulici Šandora Brešćenskoga u centru Zagreba u petak je na parkirani automobil palo stablo. Na terenu su vatrogasci koji režu grane i rade na uklanjanju stabla. Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih, piše Dnevnik.hr. Ulica u kojoj se srušilo stablo zatvorena je za promet.

To je, prema informacijama zagrebačkih vatrogasaca, jedna od 32 intervencije povezane sa snijegom koji od jutra pada u metropoli. Od toga, 27 intervencija bilo je radi srušenih stabala u glavnom gradu. I sve to prije 12:00.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih je 240 ekipa zbog snijega na terenu, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba, u kojemu ističu da tramvaji voze normalno. – Jutros u Zagrebu svi tramvaji voze redovno, a od 147 autobusnih linija ZET-a, njih 130 vozi redovno, a na 17 linija u brdskim područjima ima odstupanja od planiranog reda vožnje – piše na ZET-ovim stranicama u 12:10.

Inače, jak snijeg od jutra ometa promet i u najvećoj zračnoj luci u Hrvatskoj. Na terminalu Franjo Tuđman zabilježena su višesatna kašnjenja i čekanja u odlascima.

U prosjeku su kašnjenja oko sat i pol, dva, a rekorder je jutros let KLM-a za Amsterdam koji je, prema redu letenja, trebao krenuti u 6:30, a sada je odgođen do 13:30, odnosno čak 7 sati kasnije. Otprilike dva sata kasnili su i polasci na letovima za Paris, Zurich, Minhen, Copenhagen, Frankfurt, Beograd, Basel, Pafos... Zbog snježnog nevremena diljem Europe u problemima su i brojne druge zračne luke pa se kašnjenja očekuju i u nastavku dana.

Pad stabla u Zagrebu
1/13

Zbog prevelikog broja vozila koja ometaju rad zimske službe i sigurnosti u zimskim uvjetima policija i Zimska služba će zatvoriti promet Sljemenskom cestom na nekoliko satiŽičara će za to vrijeme raditi normalno, javljaju iz Grada Zagreba.

A razlog zbog kojeg se zatvara Sljemenska cesta jest, kako smo neslužbeno doznali, jedan opasan trend. Naime, snježna mećava i snijegom prekrivene ceste privukle su driftere, odnosno skupinu vozača koji su cestom na Medvednici odlučili driftati i tako ugrožavati vlastitu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu te ometati rad zimske službe. Kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, policija je zatvorila cestu dok se ona potpuno ne očisti, neslužbeno doznaje Večernji list.

VIDEO Hrvatska pod snijegom: Na snazi crveni meteoalarm

Komentara 11

ED
edvardl
13:54 19.01.2024.

Birajte NEmožemo! Nakon ovo malo snijega, nesposobni, ne znaju riješit, ovih par problema!

EV
evoba
14:14 19.01.2024.

Padaju stabla, ljudi crtaju raznorazne organe po parkingu...ima svašta za vidjet po tom Zagrebu!

AN
AnimaTor
14:05 19.01.2024.

NeMožemo nije bio sposoban odvesti stabla nastradala u Lipnju/2023 god. I sada imamo posljedice usljed mokrog snijega , izvala stabala. NeMožemo glasati za Možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije